Sport

UMIČEVIĆ KATEGORIČAN Moramo zaštititi klubove iz Srpske

Nakon odluke Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine da se ne obavi žrijebanje parova za žensku Premijer ligu, predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević se oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

UMIČEVIĆ KATEGORIČAN Moramo zaštititi klubove iz Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Marinko Umičević

-Nakon današnjih nekoliko kontradiktornih dopisa koja sam dobio iz kancelarije Rukometnog saveza BiH morao sam ponovo da se putem saopštenja obratim sportskoj javnosti Republike Srpske i BiH. Prvo sam dobio dopis kako će biti obavljen novi žrijeb parova za Premijer ligu BiH za rukometašice, a nakon toga sam obaviješten kako se neće obaviti novo žrijebanje parova.Nova sezona Premijer lige BiH za rukometašice predviđena je da startuje 19/20. septembra, sedam dana prije muške lige, što se nikada ranije nije dogodilo. Mislim da je razlog ranijeg početka to što smo mi u Rukometnom savezu dosta ranije zakazali da se u terminu 19/20. septembra odigra završni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice i sve mi se čini da je to namjerno urađeno.

Dobro su poznati stavovi Rukometnog saveza Republike Srpske za koje smo nedavno dobili punu podršku od Upravnog odbora kao i članova Skupštine našeg Saveza. Stoga tražim da se mora obaviti novi žrijeb u prostorijama Rukometnog saveza BiH uz prisustvo ženskih klubova, i to da se obavi uz direktan prenos na fejsbuk stranici RS BiH.

S obzirom da je sjednica UO RS BiH zakazana za 21. septembar, od nas je traženo da elektronskim putem prihvatimo izjašnjavanje po pitanju usvajanja propozicija kao i liste sudija i delegata, te smo napravili kompromis i taj smo prijedlog prihvatili. Isto tako smo zatražili da naši klubovi (ŽRK Borac, ŽRK „Mira“, ŽRK Jedinstvo i ŽRK Knežopoljka) utakmice prvog kola treba da odigraju u terminu prve EHF pauze (3/4.oktobar tekuće godine).

Od članova Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH iz Republike Srpske počev od mene pa do Vojislava Rađe, Aleksandra Miljuša i Vladana Šegrta tražim da isključivo poštuju odluke našeg Upravnog odbora. U suprotnom biću prinuđen da zatražim što hitniju sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.Moramo svi da zaštitimo interese naša četiri kluba koja se takmiče u Premijer ligi BiH za rukometašice kao i da štitim interese i ostalih naših klubova kao što je do bio slučaj i dosad. Mi kao suosnivači Rukometnog saveza BiH želimo i da sačuvamo njegov dignititet.