Društvo

Umjesto 4.705 upis 4.730 studenata na prvu godinu: Povećanje broja zbog studijskog programa koji je NAKNADNO DOBIO DOZVOLU za izvođenje nastave

 Vlada Republike Srpske odlučila je danas da broj upisanih studenata u prvu godinu studija prvog i drugog ciklusa u akademskoj 2024/25. godini bude povećan sa dosadašnjih 4.705 na 4.730.

studenti kampus fakultet
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ovom odlukom odobrava se upis 1.850 studenata na Univerzitet u Istočnom Sarajevu i to na redovan studij 1.234 studenta čije se školovanje finansira iz budžeta, 196 studenata koji sami finansiraju svoje školovanje i 298 studenata stranih državljana, te 122 studenta na vanredni studij.

Iz Biroa Vlade za odnose s javnošću saopšteno je da se izmjeni prethodne odluke pristupilo zbog povećanja broja studenata čiji se broj utvrđuje za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2024/25. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Razlog za navedeno povećanje broja studenata nalazi se u činjenici da je studijski program prvog ciklusa studija Inženjerstvo informacionih sistema i tehnologija Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju, naknadno dobio dozvolu za izvođenje.

Pročitajte još

Prema tome, zbog pristiglog prijedloga Univerziteta u Istočnom Sarajevu za izmjenu broja studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija, pristupilo se izmjenama ranije odluke.

Iz Vlade napominju da je došlo do povećanja broja studenata koji su obuhvaćeni ranije donesenom odlukom na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a posebno u okviru kategorije budžet za ukupno 20 upisnih mjesta na prvom ciklusu studija na pomenutoj organizacionoj jedinici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu