Hronika

Umjesto riba, DOČEKALE IH BOMBE: Malo drugačiji ulov za ribare iz Trebinja

Dvojica ribara su u utorak, u predvečernjim časovima, u rijeci Trebišnjica, pored Mosta Ive Andrića u samom centru grada, pronašli u plićaku dvije ručne bombe i odmah pozvali nadležne iz preduzeća „Ekologija i bezbjednost“.

Umjesto riba, DOČEKALE IH BOMBE: Malo drugačiji ulov za ribare iz Trebinja
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ /RINGIER

Na lice mjesta su odmah izašli kordinator za deminiranje ovog preduzeća Mišo Pamučina i i pripadnici Policijske stanice Trebinje, kako bi se mjesto obezbijedilo i izvadile bombe.

Pročitajte još

Ribari su samo par dana ranije, nekoliko stotina metara uzvodno, kod Željezničkog mosta, takođe uz obalu Trebišnjice, pronašli ručni bacač raketa, takozvanu “zolju”, a, otkako je počela ribolovna sezona, u „Ekologiju i bezbjednost“ svakodnevno dolaze prijave od ribara o pronađenim neeksplodiranim sredstvima, pišu Nezavisne.

Nadležni iz ovog preduzeća i Civilne zaštite apeluju na nesavjesne građane da, ukoliko imaju naoružanja zaostalog iz proteklog rata, ili pronađu ovakvih ubojitih srestava, pozovu na brojeve 121 ili 122, a moguće je doći i lično i sve anonimno prijaviti u prostorije “Ekologije i bezbjednosti”, RUCZ ili u Policijsku upravu Trebinje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu