Politika

„Umoran sam od vas i vaših laži“ Polemika Dodika i Stanića se nastavlja

Lider SNSD, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik još jednom je iskoristio salu Narodne skupštine za lične obračune sa opozicijom.

„Umoran sam od vas i vaših laži“ Polemika Dodika i Stanića se nastavlja
FOTO: NARODNA SKUPŠTINA RS

Tako je i ovaj put vrijeđao narodnog poslanika i predsjednika Kluba SDS Miladina Stanića.

– Lažove jedan najobičniji, nemoj više da me uzimaš u usta, ti si jedan neotesani kreten koji misli ovdje nešto da je – rekao je Dodik.

Pitao je Stanića je li naplatio onih 700 hiljada vode što je nasuo u sijeno da podvali jednom poljoprivrednom dobru.

– I to govori koliko si ti pošten, bilo ti je malo sve što si pokrao u Prnjavoru pa si nasuo vodu da prodaš. Što prošli put nisi to demantovao ako si toliko pošten.

Pričaš kako sam došao na tenkovima, a to je totalna laž. Nikakav tenk, stalno ista laž, dajte nešto novo napravite i kažite. Koliko vidim ti si za BiH i ne bi se odvajao od Federacije zato što ona tebi izgleda bolje. Prije pet mjeseci smo imali veću prosječnu platu nego oni, ne možete da dišete, a da ne lažete – rekao je Dodik.

Zatim je nastavio sa prozivkama na račun Miladina Stanića.

Pročitajte još

– On je bijesan, sav je rumen, od bijesa, ne možeš da trpiš kad neko tvoju laž pomene. Koju god balegu podigneš ispod nje je Stanić u Prnjavoru i on našao da priča o poštenju – rekao je Dodik.

On je zamjerio opoziciji što nikada nije smjela da pomene referendum i samoopredjeljenje.

– Mi smo to uradili. A ti se ne smiješ ni pozvati na Ustav, jer si kukavica. Imaš potrebu za stalnom patološkom laži. Ja sam iznad tebe u svemu čovječe, sve što sam uradio je bilo vrhunski – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je ponosan na svoju djecu zato što su završili škole i iako su imali poslove u inostranstvu vratili su se ovdje.

– Ponosan sam na svu djecu koja tako žive i rade. Imamo sjajnu djecu. Kad je priča o nekim vašim ljudima i kad se pomene kuća od oca onda kažete nemoj njega dirati šta on ima sa svojim ocem, a kako to ne važi kad mene kritikujete? Što ste navalili na mog sina. Šta moj sin? Sram vas bilo. Umoran sam od vas, ne mogu vas više slušati. Ja sam veoma dobar s glavom, ti nisi dobar s glavom – rekao je Dodik vidno izrevoltiran.

Predsjednik Kluba SDS Miladin Stanić, prethodno je rekao da je SNSD više puta prenio nadležnost sa institucija Srpske na nivo BiH.

– Kome vi ovdje stalno podmećete laž, ako ste iskreni kažite da se kajete zbog toga – rekao je Stanić.

Rekao je da je vladavina SNSD loša i da je Srpska obezglavljena, te da nema kontinuitet teritorije zahvaljujući vlasti na čelu sa Miloradom Dodiku.