Sudbine

"UMRLA MI JE NA RUKAMA, GREŠKOM LJEKARA" Bolna ispovijest Rade Manojlović, sa 19 godina je ostala BEZ MAJKE

Pjevačica Rada Manojlović sa samo 19 godina ostala je bez majke, a sada se prisjetila kako je sve to izgledalo.

"UMRLA MI JE NA RUKAMA, GREŠKOM LJEKARA" Bolna ispovijest Rade Manojlović, sa 19 godina je ostala BEZ MAJKE
FOTO: P. MARKOVIĆ/RAS SRBIJA

Priznaje da nikada nije mogla da se pomiri sa tim da je žena koja joj je podarila život, svoj izgubila u 37. godini.

– Najteži period u životu bio je kada sam ostala bez mame. Umrla mi je na rukama. Tu bol sam potisnula duboko u sebi da bih mogla da nastavim da živim i funkcionišem. Trudim se da ne razmišljam o tom gubitku, ali se svakog dana setim moje Mirjane – kaže Rada za “Hit Informer”.

Manojlovićeva ističe da je ogročena jer vjeruje da bi njena majka i danas bila živa da doktori nisu napravili veliki propust.

– Moja majka umrla je greškom ljekara. Imala je karciniom grlića materice, i to onaj tip koji je u preko 90 odsto slučajeva izlječiv. Kada je imala 37 godina konzilijum ljekara je odlučio da neće da joj vade matericu i jajnike jer će možda željeti još da rađa. Liječili su je na druge načine. Ostavili tempiranu bombu u njoj, koja je kasnije eksplodirala.

Pročitajte još

Pjevačica kaže da bi dala sve na svijetu da može da vrati vrijeme i da kaže majci da insistira na vađenju organa. Svjesna je da je to nemoguće, živi sa svojim bolom, ali priznaje da ovaj strašni gubitak nije uspjela ni da otplače kako treba.

– Nisam odbolovala maminu smrt, a već sam nastupala poslije deset dana. Morala sam da zaradim novac za naše sulude običaje: daće i ostale stvari. Niko me nije pitao da li mi se radi, već samo kažu: “Idi pevaj”. Ja pevam, a tijelo mi drhti, duša mi se raspada, prenosi Blic.