Društvo

Umrlo šest osoba, zaraženo još 882: Manje pacijenata na respiratorima nego juče

U Srbiji je u posljednja 24 časa na korona virus testirano 10.567 osoba, od kojih je 882 novozaraženih. Nažalost, preminulo je šest osoba, a na respiratorima se trenutno nalazi 20 pacijenta.

Kovid pacijentu na liječenju u UKC
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Podsjetimo, u Srbiji je juče na korona virus testirano 5,657 osoba, od kojih je bilo 635 novozaraženih. Nažalost, preminule su četiri osobe, a na respiratorima su bila 22 pacijenta.

Ukoliko planirate da krenete put Grčke za prvomajske praznike, i dalje vam je potrebno nešto od dokaza da ne predstavljate zdravstvenu prijetnju kada je korona virus u pitanju. Kako je objavljeno na stranici Grčka uživo, prema novoj zajedničkoj ministarskoj odluci, sva pravila koja su važila do sutra, 18. aprila 2022, važiće i do 1. maja do šest sati ujutru, navodi se na stranici.

Pročitajte još

– Dokaz o primljenoj buster dozi bilo kada

– Dvije doze vakcine pri čemu druga nije primljena ranije od devet mjeseci prije dolaska

– Potvrda o preležanom virusu koja nije starija od šest mjeseci

– Ukoliko niste vakcinisani i niste preležali virus u opisanom okviru, biće vam neophodan antigennski test koji nije stariji od 24 sata ili negativan PCR ne stariji od 72 sata, piše na Fejsbuk stranici “Grčka uživo”.

Ova pravila važe za sve starije od pet godina i za građane Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, dok turisti iz BiH moraju u svakom slučaju imati test bez obzira na vakcinalni status, piše Blic.

Prihvati notifikacije