Hronika

"UMRO JE ZBOG NEČIJE NEOZBILJNOSTI" Potresna ispovijest teče poginulog mladića (20) koga je vozio PIJANI DRUG

Srbica je bio dijete za poželjeti, skroman, pošten, nikakav prekršaj u životu nije napravio, ovim riječima tužno objašnjava rođak mladića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prije tri dana u Nišu.

"UMRO JE ZBOG NEČIJE NEOZBILJNOSTI" Potresna ispovijest teče poginulog mladića (20) koga je vozio PIJANI DRUG
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Tragična saobraćajka u kojoj je poginuo 20-godišnji Srba Živković iz sela Gornja Vrežina, duboko je potresla cijelu njegovu porodicu, ali i prijatelje preminulog. Do jezivog udesa došlo je kada je vozač S. B. (27), automobilom marke BMW, sletio sa kolovoza u udario u zgradu pored puta.

Kako je njegov teča, Vekoslav Dinić, objasnio za Blic, mladić koji je izazvao saobraćajnu nesreću bio je Srbin komšija.

– Otac mu je kupio automobil iako nije imao položen vozački ispit. Svakodnevno je dobijao novac za džeparac te je tako počeo da privlači pažnju djevojčica. Te večeri sa njima u društvu su bile neke djevojke koje su oni odvezli kući prije nesreće – priča Srbin teča.

Inače, nastradali mladić ima stariju sestru koja se prije nekoliko godina preselila u Švedsku, a kako navodi njihov teča oboje su djeca za primer.

Pročitajte još

– Čuo sam od svog sina da je Srba imao nesreću, odmah smo obavijestili njegovo oca Miloša, ali tada niko nije znao da je dijete preminulo. Spremili smo se da pođemo u Klinički centar, mislili smo da Srba ima samo povrede, međutim kada nam tamo nisu davali nikakve konkretne informacije, zapitali smo se šta se dešava – priča Vekoslav.

Pukla mu je srčana aorta

Nakon razgovora sa policijom, porodici je saopštena najtužnija vijest – da je Srba podlegao povredama na licu mjesta.

– Preuzeli smo ga sa sudske medicine, povrede gotovo i da nema, ali nažalost od jakog udarca njemu je pukla srčana aorta i ugasio je jedan mlad život. Za njegovu smrt odgovoran je dečko koji je bio 6-7 godina stariji od njega i koji nije poštovao brzinu, nije obraćao pažnju i na svoj, a ni na tuđ život. Zbog njegovog ludila je nastradala jedna iskrena mlada duša… – priča teča nastadalog.

Vozač vozio pod dejstvom alkohola

Inače, S. B. koji je izazvao nesreću, poznat je u selu gornja Vrežina, da je često znao da vozi pod dejstvom alkohola i bez dozvole.

– Tuga je velika, jedan mlad život je ugašen. Srba je bio dijete za primjer, uvijek nasmijan, raspoložen, jedna iskrena duša, ispred koga je tek život bio, ali nažalost mladalačkim ludarijama je ugašen. Svi smo duboko potrešeni, tužni, slomljenog srca. Srba će nedostajati ocu, baki, deki, sestri, meni i mojoj porodici, ali i svima koji su ga poznavali… – kaže Vekoslav.

Mnoštvo Srbinih vršnjaka i prijatelja, tužnim porukama na društvenim mrežama opraštalo se od nastadalog druga.

Tuga neopisiva😢😢😢

Posted by Vekoslav Dinic on Sunday, November 1, 2020

Podsjetimo, ova tragedija dogodila u noći između subote i nedjelje u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu. Prema riječima očevidaca automobil marke BMW je velikom brzinom izletio sa kolovoza poslije kružnog toga, udario najprije u žardinjeru koju je “nosio” oko 20 metara i zakucao se u zgradu “Niš auta”.

Stravičnu buku, lomljavu i pucanje stakla čuo je radnik “Niš auta” Slaviša Savić, koji je odmah izašao ispred zgrade i zatekao jezivu scenu.

Slaviša Savić, očevidac nesreće u Nišu

– Pogledao sam niz ulicu, auto je bio tu zarotiran, pretpostavio sam da je s kružnog toka uletio ovamo. Došao sam do auta, dečko koji je vozio je izašao, a suvozač je bio očigledno mrtav. Htio je da ga izvuče ali nije mogao, zgužvan je auto dosta bio. Pozvali smo Hitnu pomoć i sačekali – ispričao je ranije za Blic Slaviša Savić.