Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Unčanin: Slijedi povratak u realnost života

Sport
Autor:

Foto: Sinisa Pasaic/RAS Srbija

Dejan Unčanin je ostavio veliki trag u redovima Borca, nažalost, završetak karijere nije krunisan osvajanjem „duple krune“, pošto su Banjalučani poraženi u majstorici za šampiona BiH.

Treća utakmica finala prvenstva BiH za rukometaše bila je posljednja takmičarska za Dejan Unčanina.

Sa 41. godinom desni bek crveno-plavih je ove sezone pokazao mlađim igračima kako se ponaša profesionalni sportista, te kako se igra i „gine“ za dres voljenog kluba.

Putem društvenih mreža Borac m:tel je saopštio da je Unčanin odigrao posljednji susret, što je potvrdio i sam Dejo, koji još uvijek nije odlučio šta će u budućnosti da radi, odnosno da li će da se posveti trenerskom poslu u kojem su njegov otac Rade i brat Bojan.

– Vjerovatno da je utakmica u Ljubuškom bila posljednja. Eto, ta saopštena vest me je pogurala u odluci, možda sam mislio da lično to prvi objavim, ali dobro, sada je sve prošlo. Idem u nove izazove, još uvijek ne znam šta ću radim, a to mora da bude nešto što u ova vremena može da obezbijedi egzizstenciju porodici. Sada slijedi povratak u realnost života. U prethodnim  danima imali smo dva naporna putovanja u Hercegovinu, mučila me je i alergija, sada ću prvo da se posvetim porodici i odmaram, kako bi se mišići, ali i nervi opustili – rekao je Unčanin.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kada je u pitanju ishod finalne seriju, koju je Izviđač dobio sa 2:1 u pobjedama, Unčanin kaže da je mnogo stvari uticalo na to kome će da pripadne trofej.

– Bilo je svega po malo, Izviđač je u dva susreta imao prednost domaćeg terena, bilo je tu malo suđenja, malo našeg umora, a kada se sve sklopi ispalo je kako je ispalo. Na ljudima iz Borca je da svojim uticajem urade nešto, ne da bi naš klub imao povlastice, već da se ubuduće svima daju podjednake šanse, da se zaista donesu realnija i ravnopravnija rješenja, poslije kojih neće biti sjnki sumnje i priča „šta bi bilo kad bi bilo“. Naravno sve što sam rekao ne umanjuje pobedu Izviđača i njihovu želju za osvajanjem titule, čestitam im. Svaka naredna godina je novo dokazivanje i prilika za revanš. Ljubušaci imaju dosta zanimljivih klinaca, a nadam se da će i Borac sa svojim talentima napraviti dosta toga u narednom periodu – dodao je Dejan Unčanin.

S obzirom na se što je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije uradio u dresu Borca sigurno je zaslužio da mu klub pripredi oproštajnu utakmicu. Ako do nje dođe biće to prilika da Dejo u rukometnom spektaklu još jednom pokaže mladim igračima kako treba da se ponašaju i bore.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO