Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“UNIJELA MI SE U FACU I UŠTINULA ME” Profesor koji je UDARIO ŠAMAR učenici ima potpuno drugačiju priču od đaka

Društvo
Autor:

Foto: Facebook

Profesor Zoran Obradović koji je juče na času fizike u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, nakon rasprave sa učenicima, učenici J. K. lupio šamar, uputio je medijima pismo u kom je ispričao svoju stranu incindeta koji je šokirao Srbiju.

Kako je naglasio, ovim “želi da odogovori na besomučne laži” koje su pisane o njemu, jer “kao profesor i pedagog osjeća moralnu obavezu da odbrani svoj ugled”.

– Dana 18.04.2019. godine za vrijeme trećeg časa na kojem je rađena analiza kontrolnog zadatka, učenica J.K. je bila nezadovoljna svojom ocjenom koju je dobila, u pitanju je ocjena jedan. Za dvojku je bilo potrebno da se ima 45 poena, a ona je imala 30 – započinje priču Obradović.

Kako je naveo, učenica je svoje nezadovoljstvo dobijenom ocjenom “izražavala kroz histeričnu viku”.

– Opomenuo sam je i rekao da ne može tako da se ponaša, nakon čega je učenica sjela na klupu i okrenula mi leđa. Na moja upozorenja, ona je odgovarala sa: “Niste vi nikakav čovjek, ni autoritet kada ja ovako mogu da sjedim i ne možeš mi ništa” – tvdi Obradović.

On dodaje da je nakon toga J. K. uputio na razgovor kod direktora.

– Dijete mi se na to unijelo u facu i reklo: “Ajde izbaci me, ako možeš” i uštinuvši me, onda se okrenula tako da me je kikom udarila po očima. U tom trenutku, u stanju neuračunjljivosti, za šta imam dokaz od psihijatra, ja sam je ošamario – kaže profesor fizike ove beogradske gimnazije.

Foto: Goran Srdanov/RAS Srbija

Kako tvrdi, nakon toga je učenik P. P. ustao i tri puta ga udario u glavu.

– Zbog njegovih udaraca ljekari su konstantovali da je trauma pretrpljena i stavili mi kragnu – kaže on.

Obrenodović dodaje je odlučio da protiv učenika J. K. i P. P. podnese krivičnu prijavu.

– Moje djelanje putem šamara je bilo posljedica nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti – istakao je on.

Kako je juče za Blic ispričao direktor ove škole, Miroslav Markićević, do incidenta je došlo u prijepodnevnoj smjeni.

– U prijepodnevnoj smjeni jedno odjeljenje drugog razreda imalo je čas fizike. Kolega je donio rezultate pismene provjere znanja, a đaci su protestovali protiv toga kakve su ocjene dobili. Krenuli su da se raspravljaju oko toga, profesor je više puta pozvao učenicu tog odjeljenja da se smiri, a zatim je ošamario. Nastupio je opšti metež, djeca su skočila da spriječe incident i da odbrane drugaricu – kaže Miroslav Markićević, direktor Sedme beogradske gimnazije.

Obavijestili policiju

Prema priči Dragice Kitanović, školskog pedagoga, nakon što je profesor ošamario J. K., njena drugarica skočila je u odbranu, te je i ona dobila šamar. U želji da zaštite svoje školske drugarice, dječaci iz tog odjeljenja su ustali i napali profesora.

– U međuvremenu, ja sam bio u školi sa pomoćnicom i pedagogom. Čuli smo vrisku djece i brzo se spustili do odjeljenja, ali taj metež se vrlo brzo završio. Odveli smo profesora, razgovarali smo sa djecom, obavijestili smo Hitnu pomoć, policiju, kao i Ministarstvo prosvjete – istakao je direktor Markićević.

Nakon što su pregledali učenike, ljekari Hitne pomoći konstatovali su da nemaju povrede, dok je profesor Obradović zbog visokog pritiska, u pratnji policije, prevezen u Urgentni centar.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO