Hronika

"UPAO JE U SEKTU" Milan iz Ciriha nestao prije nekoliko dana, njegova porodica očajna, u sve umiješana i MISTERIOZNA DJEVOJKA SARA

Milan Barbulović (36) iz Ciriha nestao je u utorak, 11. juna, u Beogradu na Vračaru i od tada mu se gubi svaki trag.

Milan Barbulović
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Njegova tetka kaže da je van sebe.

– Živim u Austriji, a Milan živi u Cirihu i tamo ima projektantsku firmu. On je došao krajem maja u Srbiju i, čim je sletio na aerodrom, uzeo je renta-kar. Pominjao je obilazak Negotina, manastira Tumane i Rtnja, a na kraju je otišao u Beograd, gdje je i iznajmio stan na Vračaru na mjesec dana – započela je tetka nestalog Milana.

Kako je dalje objasnila vidno uznemirena žena, Milanov nestanak je prijavio juče njegov otac u Negotinu, a posljednji put je sa njim kontaktirala njegova majka u ponedjeljak.

Pročitajte još

– Njegov otac je prijavio nestanak, a posljednji put se sa svojom majkom čuo u ponedjeljak, ali samo preko poruka. Ona je htjela da se vide, ali on nije mogao – rekla je tetka nestalog muškarca.

Ona je potom rekla da je Milan posljednji bio onlajn na mrežama u srijedu oko 16.30 sati, ali i da su čak i nakon toga pokušavali da stupe u kontakt sa njim.

– U par navrata svi smo pokušali na ciriški broj da ga zovemo. Taj broj je bio dostupan do juče, a juče je počela da se javlja sekretarica. U dva tri navrata se čak javila i neka Sara na taj telefon, koja je rekla da je moguće da je došlo do “kombinacije u vezi” i da ona navodno pokušava da nađe sestru u Cirihu – objasnila je za Blic tetka nestalog muškarca.

“Plašimo se da je upao u sektu”

Sagovornica je potom objasnila da se porodica plaši da je Milan upao u sektu, jer je njegovo ponašanje previše čudno.

Mi se plašimo da je upao u sektu. I ranije je imao ispada u zdravstvenom smislu i ubijeđeni smo da ga je sekta uzela pod svoje. Sve je toliko zamršeno i više apsolutno nismo sigurni o čemu se ovdje radi. On je mlad čovjek, perspektivan, očito je da je naišao neki problem čim je sve vrijeme bio tako misteriozan. On ovo nije sam uradio, nešto ili neko je dao njemu podršku za tako nešto – rekla je sagovornica

Telefon posljednji put lociran u Velikom Gradištu

Tetka nestalog muškarca je potom objasnila da je cijela porodica van sebe zbog cijele situacije, kao i da je Milanov telefon posljednji put lociran u nekom restoranu u Velikom Gradištu.

Na kraju razgovora, sagovornica je napomenula i da je Milanov račun blokiran, jer se plaše da neko drugi raspolaže njegovim novcem, ali i telefonom i laptopom koji je ponio sa sobom u Srbiju.

Blokiran mejl

Njegov račun je blokiran od juče, jer mi ne znamo ko raspolaže njegovim novcem. Na laptopu njegovom koji je ostao u firmi u Cirihu, vidjeli smo da je neko pokušavao da uđe na njegov nalog preko radnog laptopa koji je ponio sa sobom. Na Njemačkom jeziku piše da mu je blokiran mejl jer neko previše puta ukucao pogrešnu lozinku – objasnila je sagovornica.

Porodica i prijatelji mole sve da, ako ga vide, to jave najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 069/426-2195.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu