Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UPOZORENJE Objavljene lične informacije sa Fejsbuka se na “dark webu” prodaju ZA DVA DOLARA

Svijet
Autor:

Foto: Digitaltrends

Novo istraživanje otkriva da se Fejsbuk login informacije od strane hakera prodaju na dark webu za samo 2,60 dolara. Izvještaj stiže nedugo nakon što je objavljeno da je značajno probijanje sigurnosti kompromitovalo 50 miliona Fejsbuk naloga.

Vjerovatno ne predstavlja iznenađenje da se korisnički podaci prodaju na dark webu, ali je svakako iznenađujuće da se ukradeni loginovi prodaju za svega nekoliko dolara.

“Mani Guru” istraživanje takođe pominje da se hakovani imejl loginovi takođe prodaju na dark webu. Svako sa odgovarajućim brauzerom i web adresama može da pristupi ovom tržištu i kupi Fejsbuk i imejl loginove. Istraživanje je bazirano na dostupnosti loginova za prodaju sa 26 najčešće korišćenih naloga na internetu.

Istraživanje sugeriše i da se finansijski podaci takođe veoma jeftino mogu kupiti. Informacije o kreditnim i debitnim karticama se prodaju po cijeni između 14 i 19.50 dolara. Praktično je moguće kupiti nečiji kompletan onlajn identitet za manje od 1.000 dolara. Ovo uključuje profile na društvenim mrežama, onlajn naloge za objavljivanje kupovina, kao i naloge na servisima za zabavu.

Pomenuti podaci često pokazuju i informacije kao što su brojevi telefona i adrese, što ponovo dovodi do savjeta da korisnici povedu mnogo više računa o svojoj onlajn zaštiti.

(Benchmark.rs)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO