Svijet

Uprava porodici uzvratila: Danijelinu kćerku (8) usisala cijev za odvod na bazenu, tužila poznati hotel

Danijelina osmogodišnja kćerka Alija Džejko poginula je 23. marta dok je plivala sa svojom porodicom u bazenu poznatog hotela u Hjustonu kada ju je uvukla cijev za odvod.

gradski olimpijski bazen GOB
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Sada hotel za nesreću krivi upravo njene roditelje koji su, kako tvrde, bili nemarni“.

Prvobitno je majka Danijela podnijela tužbu protiv hotela jer je osoblje, od kojeg je tražila pomoć u trenutku kada je djevojčica nestala, odbilo da pregleda nadzorne kamere do dolaska policije.

Policija je pozvana čak sat vremena nakon nestanka, zbog čega je porodica direktno okrivila poznati hotel za nemar i mehanički kvar bazena.

-Mnogi ljudi komentarišu njenu majku, da je bila tamo i nije je spasila. Rekli u da je Alija htjela da spase petogodišnju sestru koju je kasnije iz bazena izvukao rođak – rekao je u martu advokat Ričard Nava.

Podsjetimo, djevojčica se sa svojom porodicom kupala na bazenu, a majka Danijela je alarmirala osoblje hotela oko 14.50 kada je shvatila da njene kćerke nema.

Pročitajte još

Nakon besomučne potrage, zamolila je hotelsko osoblje da pogleda snimke nadzornih kamera, ali je uprava “odbila njen zahtjev i objasnila da bi policija morala biti prisutna da bi se vide snimke video nadzora”, kako se navodi.

Majka je pozvala policiju koja je pregledala snimak. Snimak je pokazao da je djevojčica nestala pod vodom i da nikad nije isplivala na površinu, prenosi Telegraf.

Bazen je isušen, a njeno tijelo je pronađeno zaglavljeno u cijevi za odvod u 23.30. Dijete je bilo pronađeno na oko 6 metara duboko unutar cijevi.

Prema Institutu za sudsku medicinu okruga Haris, preliminarni uzrok smrti djevojčice je “utapanje i mehanička asfiksija” i čini se da je nesrećan slučaj.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu