Digitalna Srpska

Uprkos pritisku: Netfliks ubrzava prodor u svijet gejminga

Netfliks ubrzava svoj prodor u video igrice sa planovima da udvostruči svoj katalog ponude do kraja godine, ali za sada, mali broj pretplatnika giganta za strimovanje igra.

Uprkos pritisku: Netfliks ubrzava prodor u svijet gejminga
FOTO: SOUNDTRACKS333/YOUTUBE/SCREENSHOT

Od prošlog novembra, kompanija je predstavila igre kao način da zadrži angažovanje korisnika između izdanja emisija. Igre su dostupne samo pretplatnicima, ali moraju da se preuzmu kao zasebne aplikacije.

Igre su preuzete ukupno 23,3 miliona puta i prosječno 1,7 miliona korisnika dnevno, prema Apptopia, kompaniji za analizu aplikacija. To je manje od 1% od 221 miliona Netfliksovih pretplatnika.

Važnost igara za Netflik-ovu ukupnu strategiju je vjerovatno porasla posljednjih mjeseci, jer se kompanija suočava sa sve intenzivnijom konkurencijom za pažnju korisnika. U drugom tromjesečju, Netfliks je izgubio skoro milion pretplatnika, nakon što je izgubio 200.000 pretplatnika tokom prvog tromjesečja — njegov prvi pretplatnik opada za više od jedne decenije.

Pročitajte još

U prošlogodišnjem pismu akcionarima, Netflik je nazvao Epic Games i TikTok među svojim najvećim rivalima za vrijeme ljudi.

– Jedna od mnogih prednosti Netfliksa u sprovođenju strategije je mogućnost da se angažuje nakon što se emisija prvi put pojavi na platformi – rekao je analitičar Prosek Partners Tom Forte.

Ipak, glavni operativni direktor Netfliksa Greg Peters rekao je prošle godine da je kompanija bila “mnogo mjeseci i zaista, iskreno, godina” u učenju kako igre mogu da zadrže korisnike na usluzi, prenosi CNBC.

– Bićemo eksperimentalni i isprobati gomilu stvari – rekao je Peters tokom konferencijskog poziva kompanije o zaradi u četvrtom kvartalu.

– Ali rekao bih da se oči koje imamo na dugoročnu nagradu zaista više fokusiraju na našu sposobnost da kreiramo svojstva koja su povezana sa univerzumima, likovima, pričama koje gradimo – dodao je.

Trenutni katalog kompanije od 24 aplikacije za igre pokriva različite žanrove i Netfliks emisije, kao što je “Stranger Things: 1984”. Nekoliko je napravljeno po uzoru na popularne kartaške igre, kao što su “Mahjong Solitaire” i “Exploding Kittens”, prenosi Blic.

Katalog će do kraja godine narasti na 50 igara, uključujući “Queen’s Gambit Chess”, zasnovan na hit seriji Netfliks, prema predstavniku kompanije.

Prihvati notifikacije