Društvo

UPRKOS TEŠKOJ EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI Klubovi, restorani i splavovi pozivaju na doček Nove godine

Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji organizatori dočeka Nove godine u Beogradu pozivaju na slavlje u klubovima, splavovima, restoranima, kafanama i hotelima, a počelo je i zakazivanje rezervacija za proslave.

UPRKOS TEŠKOJ EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI Klubovi, restorani i splavovi pozivaju na doček Nove godine
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Osim organizovanih proslava na internetu se, uz fotografije i cijene zakupa, nude i apartmani i kuće koji se mogu iznajmiti za novogodišnju noć i odmor od nekoliko dana.

Zbog epidemije korona virusa većina iznajmljuje prostor za najviše pet osoba, što je u skladu sa aktuelnim mjerama o okupljanjima u zatvorenom, ali ima i onih koji nude veći prostor za više ljudi, pa se tako za desetak osoba može iznajmiti kuća po cijeni od 700 evra za noć.

Do ovih informacija Tanjug je došao anonimno, pozivajući nekoliko telefona za rezervacije i predstavljajući se kao zainteresovana osoba za doček Nove godine sa društvom.

Polovina iznosa za boravak u ovoj kući plaća se tri dana nakon rezervacije, ostatak prilikom ulaska u apartman, a dozvoljeno vrijeme boravka je od 14 sati 31. decembra do podne narednog dana.

Pročitajte još

U slučaju da zbog epidemije bude uveden policijski čas, pojedini garantuju vraćanje avansa koji podrazumijeva 30 odsto ukupne cijene zakupa, a ima u onih koji predlažu da se avans iskoristi kasnije, mada ne isključuju ni mogućnost vraćanja novca.

Kada je riječ o dočeku novogodišnje noći u beogradskim lokalima, organizatori informišu da je osoblje u obavezi da nosi zaštitne maske koje će se dijeliti i gostima, po dolasku na proslavu, ali i dijele očekivanje da će sredinom decembra broj oboljelih od korone početi da pada, a mjere biti ublažene.

Takođe, nadaju se da policijskog časa neće biti i da će proslave moći da se održe, te napominju da još nije odlučeno da li će, kao i ranije, provod trajati od 21 sat do tri ujutru ili od 19 časova do jedan poslije ponoći.  Ponuda u klubovima i splavovima je raznovrsna, podrazumeva i manji ketering, a karte se mogu preuzeti lično ili biti dostavljene na kućnu adresu.

FOTO: SHUTTERSTOCK
FOTO: SHUTTERSTOCK

Na nekim mjestima se uz kartu doplaćuju stolovi pa je tako u jednom od splavova, gdje pojedinačna karta košta 32 evra, za barski potrebno je izdvojiti ukupno 30 ili 40 evra u zavisnosti od pozicije – za visoko sjedenje 70 ili 100 evra, mali separe 150, veliki separe 220.

Cijene karata u restoranima kreću se od 35 do 60 evra u šta je uključena kompletna večera i neograničena konzumacija domaćeg alkoholnog i bezalkoholnog pića, dok je za doček u hotelima, u kojima nastupaju poznati pjevači, cijena od 150 do 200 evra. Za sada se, kažu, prihvataju usmjene rezervacije, a početkom sljedeće nedjelje karte će biti puštene u prodaju.

Iako su mnogi već istakli ponude, neki čekaju odluke nadležnih, a u jednom beogradskom restoranu kažu da možda neće ni organizovati proslavu dočeka Nove godine.

Prihvati notifikacije