Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

URNA POLOŽENA ISPOD LIPE Na ispraćaju Mire Marković Šešelj, Zorica Brunclik, Kemiš…

Politika
Autor:

Foto: Mitar Mitrović/RAS Srbija

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored njenog supruga, bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

Sahrani su prisustvovali brojni poštovaoci i bivši saradnici Markovićeve.  Prethodno je u požarevačkom Domu kulture održana komemoracija, prenose beogradski mediji.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Mirjana Marković, bivši predsjednik JUL-, preminula je u nedjelju, 14. aprila, u 77. godini u Moskvi, usljed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije.

Markovićeva je u Rusiji uživala status političke izbjeglice i zbog toga tamo nije mogla biti uhapšena po potjernici koju je Interpol Srbije za njom raspisao 2005. godine.

Kako javlja reporter Blica, u dvorištu porodične kuće u Požarevcu ranije su se okupili građani koji žele da prisustvuju sahrani. Kapija kuće je do skoro bila zatvorena i nikome nije bio dozvoljen ulazak.

U međuvremenu, ispred kuće su pristigli lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizator sahrane, poslanik SRS Milovan Bojić, kao i pjevačica nardone muzike i nekadašnja članica JUL Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem.

Prisutan je i nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić, poslanik Dragomir Karić.

Komemoracija u Domu kulture

Komemoracija Mirjani Marković počela je u 14 sati u požarevačkom Domu kulture, na koju su došli Momir Bulatović, nekadašnji predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije i jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, kao i nekadašnji predsjednik Vlade Republike Srbije Nikola Šainović, bivši savezni ministar za inostrane poslove i poslanik SPS Živadin Jovanović. Tu si u pojedini članovi SPS, kao i aktuelni ministar za zaštitu životne sredine, takođe socijalista, Goran Trivan.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usljed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO