Kultura

Uskoro film o kultnom bendu „Bee Gees“

Nakon što je film “Bohemian Rapsodi” o životu Fredija Merkjurija i grupi Kvin, osvojio svjetske bioskope i dobio nekoliko Oskara, u narednom periodu treba da počne snimanje i biografskog filma o kultnom bendu „Bee Gees“.

Uskoro film o kultnom bendu „Bee Gees“
FOTO: TWITTER/RADIOSHOPPINGOK

Na filmu će raditi isti producent koji je radio i na “Bohemian Rapsodi”  Grejam King, a pod budnim okom „Paramonut Pictures“ i Spilbergovog „Amblin Partnersa“.

Već su dogovorena prava za film, kao i prava za pjesme koje će se koristiti. I ranije se pisalo da Stiven Spilberg godinama radi na filmu o ovoj grupi, ali nažalost nije uspio da se dogovori oko prava sa braćom Gib, za razliku od Kinga.

Još uvijek nije poznato ko će biti reditelj, scenarista kao ni glumačka postava.

Grupa Bee Gees je jedna od najuspješnijih grupa svih vremena sa devet „broj jedan“ hitova i dijamantnim tiražima i nekoliko osvojenih Gremi nagrada.

Grupa je osnovana 1958. godine, a postavu su činili braća Bari, Robin i Moris Gib. Njihova karijera može se podijeliti na dva perioda: kao pop grupa u kasnim 60-im i ranim 70-im godinama i kao disko grupa u kasnim 70-im.

Svjetsku slavu donijela im je pesma “New York Mining Disaster 1941” objavljena u aprilu 1967. godine i to je bio prvi hit grupe Bee Gees objavljen u SAD.

Komponovali su jedan od najpopularnijih albuma za filmsku muziku: “Groznica subotnje večeri” sa 40 miliona prodatih kopija.