Politika

"Uskoro zajednička sjednica dvije vlade" Ana Brnabić se nada da će u maju posjetiti Republiku Srpsku

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će u maju moći da posjeti Republiku Srpsku i da se krene u zajedničke projekte.

"Uskoro zajednička sjednica dvije vlade" Ana Brnabić se nada da će u maju posjetiti Republiku Srpsku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Brnabićeva je poslije sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović rekla da na svakom susretu uvijek ima mnogo tema za razgovor, među kojima su zajednički projekti koji se implementiraju ili se tek planiraju za budućnost.

Pročitajte još

– Danas je bilo riječi o tome da bi, ukoliko epidemiološka situacija dozvoljava, uskoro ponovo trebalo da imamo zajedničku sjednicu dvije vlade. Ja sam i sa premijerom Viškovićem razgovarala o tome ovih dana – rekla je Brnabićeva.

Ona se nada da će tokom maja biti u mogućnosti da posjeti Republiku Srpsku i da će se krenuti u neke zajedničke projekte koje su vlade Srbije i Srpske dogovarale na ranijim zajedničkim sjednicama.

Brnabićeva je dodala da je razgovarano i o onome što je danas najvažnije, a to su saradnja i podrška, odnosno medicinska oprema, vakcine, eventualno proizvodnja vakcina u Srbiji, za koju je rekla da je uvijek tu za Republiku Srpsku.