Sudbine

Uspjela je da se izbori sa opakim tumorom: Hrabrost ove male djevojčice je svakodnevna inspiracija mnogima (FOTO)

Džejmi Li Šmicer (31) iz Australije 2017. godine je fotografisala svoju kćerku, a onda je na snimku vidjela neobični tamni dio na njenom desnom oku. Bilo je tamnije od drugog, a u dužici oka bio je prisutan bijeli sjaj.

Uspjela je da se izbori sa opakim tumorom: Hrabrost ove male djevojčice je svakodnevna inspiracija mnogima (FOTO)
FOTO: OURDARLINGWARRIOR/INSTAGRAM SCREENSHOT

Iako je u prvi mah zanemarila čudnu promijenu, poslije nekoliko mjeseci oko je postalo tamnije, a Džejmi je primjetila da njena kćerka neprestano trlja oko. Odvela ju je kod lekara koji je rekao da nema razloga za brigu, ali je zabrinuta mama ipak odlučila da potraži mišljenje očnog specijaliste.

Analize krvi i magnetna rezonanca otkrili su da je devetomjesečnoj Ivi Mej tumor rastao u oku. Kako bi se djevojčici spasio život, oko je trebalo ukloniti.

– Kada smo čuli vijesti o tumoru, bili smo šokirani – ispričala je Džejmi.

– Budući da je bio toliko blizu vidnog živca, hirurzi su bili zabirinuti da će se proširiti. Razmišljala sam da li je uklanjanje oka ispravna stvar, ali sam vjerovala lekarima- priznala je ona.

Poslije uklanjanja oka, ljekari su izvršili biopsiju i ustanovili da je tumor kancerogen. Nekoliko mjeseci kasnije djevojčici je ugrađena očna proteza, prenosi Telegraf.

Ivi Mej još uvijek može da pokreće kapak, da trepće i plače kao i inače. Djevojčica sada ima četiri godine i uživa u srećnom životu, vozi bicikl i igra se kao i svako drugo dijete.

– Jako sam pozitivna i pokušavam da prikažem da je drugačije lijepo, jer ona ne izgleda kao sva ostala djeca, ali želi da se osjeća lijepo i da prihvati da je ona u redu. Ponekad primjetim kako gleda sebe u ogledalo, ali onda i sama kaže: Mama, drugačije je lijepo, zar ne – kaže Džejmi.

Ova mama život svoje drugačije djevojčice bilježi na Instagram profilu “Ourdarlingwarrior”, što znači “naš dragi borac”.

U opisu profila, koji prati više od 33.000 ljudi, navodi da ona odgaja pravog borca, a u fokusu fotografija su upravo oči ove hrabre djevojčice.

Prihvati notifikacije