Politika

Ustavnopravna komisija Doma naroda: Nisu ispravljeni nedostaci u Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa

Ustavnopravna komisija Doma naroda parlamenta BiH konstatovala je na današnjoj sjednici da Predstavnički dom, koji je predlagač Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, nije ispravio utvrđene nedostatke.

Ustavnopravna komisija Doma naroda: Nisu ispravljeni nedostaci u Prijedlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa
FOTO: SRNA

Komisija je zaključila da je predlagač odustao od tog prijedloga zakona, o čemu će, kako je odlučeno, obavijestiti Kolegijum Doma naroda.

Članovi Ustavnopravne komisije podržali su inicijativu Agencije za ravnopravnost polova BiH za održavanje zajedničke tematske sjednice ustavnopravnih komisija Doma naroda i Predstavničkog doma, Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma i Zajedničke komisije za ljudska prava, a u vezi sa sprovođenjem Preporuka 12 (a) iz zaključnih zapažanja Komiteta UN za eliminaciju svih oblika diskriminacije nad ženama (CEDAW).

Podnosilac periodičnog izvještaja BiH o sprovođenju preporuka Komiteta UN je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH – Agencija za ravnopravnost polova BiH, saopšteno je iz Doma naroda.

K znanju je primljena informacija o stanju prezentacije audio-zapisa sa sjednica komisija na veb-stranici Parlamentarne skupštine BiH, te je odlučeno da se o tome raspravlja na narednoj sjednici.  

Prihvati notifikacije