Društvo

"UŠTEDJELI SMO ZA CRNE DANE" Vučić poručio da će u slučaju zatvaranje država POMOĆI UGOSTITELJIMA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da slijedi jedna od najtežih sedmica po pitanju korona virusa.

"UŠTEDJELI SMO ZA CRNE DANE" Vučić poručio da će u slučaju zatvaranje država POMOĆI UGOSTITELJIMA
FOTO: QUIQUE GARCIA/EPA

Današnji brojevi su lošiJi nego prošle nedjelje, ono što sam vidio u prvim satima. Sigurno slijedi jedna od najtežih sedmica, ali borićemo se i vjerujem da ćemo se izboriti zajedno – rekao je Vučić novinarima u Kruševcu.

Budući da je za sutra najavljena sjednica Kriznog štaba, Vučić je rekao da će nadležni poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali ih je zamolio za razumijevanje, jer, kaže, država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava.

– Da imamo u vidu da ako sve zatvorimo, ne znam od čega ćemo moći sve da platimo. Nismo imali probleme, nećemo ih ni imati, molim ih da to imaju u vidu, ali ćemo mi sve njihove odluke sprovoditi u djelo – rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da su moguća zatvaranja naročito u sektorima ugostiteljstva i turizma, ali je istovremeno najavio da će država, ukoliko do toga dođe, pomoći tom dijelu privrede novim mjerama.

Vučić kaže da vrsta pomoći još nije definisana, te da je moguće da će za njih biti isplaćen još jedan minimalac.

– Ako budemo morali da zatvaramo, a očigledno je da se bližimo tome, posebno u dijelu ugostiteljskih i turističkih potencijala, dobra vijest je da ćemo pronaći način da im pomognemo, da li kroz plaćanje još jednog minimalca ili nekako drugačije, vidjećemo – rekao je Vučić.

Dodaje da je situacija u ekonomiji “užasna” kada mnogi sektori ne rade, ali ističe da je država uspjela da “uštedi za crne dane” i da bi ljudi iz tih sektora trebalo da budu zadovoljni, jer će država učiniti sve da im pomogne.