Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Usvojen budžet opštine Istočna Ilidža za 2019. godinu u iznosu od 7.500.000 KM

Regioni
Autor:

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojen je budžet za 2019. godinu u iznosu od 7.500.000 KM sa dijelom kredita namijenjenog za završetaka dijela Dabrobosanske ulice u iznosu od 1.250.000 KM.

Načelnik opštine Marinko Božović po završetku sjednice rekao je novinarima da je ovaj budžet planiran kao razvojni i da uključuje i socijalne kategorije sa područja opštine.

-Budžetom je predviđen i razvoj opštine u njenom centralnom dijelu povezano sa onim investicijama koje su bile u 2018. godini, a odnose se na kupovinu zemljišta za Gimnaziju, završetak Spomen obilježja Veljine, početak izgradnje parka na Veljinama i završetak dijela šetališta u Dabrobosanskoj ulici – rekao je Božović.

On je rekao da će ovaj dio postati najurbaniji dio opštine, ali i cijelog grada Istočno Sarajevo.

Božović je istakao da je Skupština opštine dala saglasnost Komunalnom preduzeću „Komil“ na povećanje cijena odvoza smeća za 1 KM, od 1. januara naredne godine.

-Cijena odvoza smeća na teritoriji opštine bila je 8 KM i na osnovu prijedloga uprave preduzeća cijena za narednu godinu biće povećana za 1 KM i ta cijena će biti najmanja u cijelom gradu – istakao je Božović.

Klub SNSD-a nije glasao za usvajanje budžeta jer nijedan od tri predložena amandmana od strane ove stranke nisu usvojena.

Odbornik, Milica Ristović Krstić ističe da se prvi amandman odnosio na preusmjeravanje sredtstava planiranih za pomoć Komunalnom preduzeću Bolnici “Srbija”, jer “Komil” posluje pozitivno i nema potrebe da ga opština pomaže, dok je bolnici ta pomoć izuzetno potrebna.

Ona je dodala da nije prihvaćen ni amandman SNSD-a da se u budžetu predvide sredstva za sufinansiranje boravka djece u vrtićima na području ove lokalne zajednice u iznosu od 50 KM kao ni amandman koji se odnosio na rekonstrukciju Ulice Meše Selimovića.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO