Društvo

Usvojen prijedlog: Povećanje penzija u FBiH minimalno pet odsto

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (FBiH) podržao je danas zaključak o vanrednom usklađivanju penzija od najmanje pet odsto za penzionere sa minimalnim penzijama.

Usvojen prijedlog: Povećanje penzija u FBiH minimalno pet odsto
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovaj prijedlog u parlamentarnu proceduru uputio je Klub poslanika SBB, te je zatraženo od Vlade FBiH da hitno i bez odgađanja izvrši vanredno usklađivanje iznosa minimalne penzije u omjeru od pet odsto i da se obračun sa predloženim povećanjem počne primjenjivati od avgusta.

Nakon što je prijedlog usvojen u Predstavničkom domu, o njemu će odlučivati i Dom naroda kako bi počela njegova primjena.

Pročitajte još

Poslanici su na današnjoj sjednici, po skraćenoj proceduri, prihvatili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku u FBiH.

Predlagač ovog akta je federalna Vlada, a suštinska izmjena je uvođenje nove mogućnosti u načinu komunikacije, u vidu elektronske pošte, između organa uprave i stranaka u upravnom postupku.

Na ovaj način, ubuduće će organi uprave i stranke u upravnim postupcima imati mogućnost međusobnog komuniciranja i dostavljanja podnesaka putem elektronske pošte i drugih digitalnih sredstava komunikacije, što podrazumijeva uštedu vremena i materijalnih resursa, kako stranaka u upravnom postupku tako i organa uprave. Naredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH najavljena je za 26. jul

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije