Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UTOPIO SE SPASAVAJUĆI DRUGE Darko je vidio majku trudnicu i kćerku u vodi, nije se DVOUMIO NI SEKUND šta da uradi (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Podgoričanin Darko Vujošević utopio se dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu koja je stradala u Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac.

Tragedija se dogodila juče ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru kada se u nedelju ujutro prevrnuo čamac, i tom prilikom poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka Nina, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu.

Podgoričanin Darko Vujošević utopio se dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu koja je stradala u Skadarskom jezeru…

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Montag, 4. Februar 2019

Kada se čamac prevrnuo Darko se ubrzo domogao obale, ali se vratio u nemirno jezero da pokuša da spasi tročlanu porodicu.

Valadislav Dajković, funkcioner Prave Crne Gore, posvetio je Fejsbuk objavu tragično stradalom Podgoričaninu, koji je herojski, u pokušaju da spasi život majke i kćerke koje su se davile u Skadarskom jezeru i sam izgubio život.

– Darko, heroj! Vječna slava Darku Vujoševiću iz Podgorice, koji je danas herojskom smrću pošao u, ne samo vječnu slavu, već i u istinsku legendu. Darko je, nakon jutrošnje liturgije u manastiru na Vranjini, bio jedan od nastradalih putnika na čamcu koji ih je vraćao na obalu – navodi između ostalog Dajković, prenosi Blic.

Gepostet von Дарко Вујошевић am Sonntag, 25. November 2018

– Nažalost, nije uspio. Hladno i talasasto jezero je bilo jače. Kako mi maločas reče mladi sveštenik Miloš Lučić, koji je dobro poznavao heroja Darka: “Skočio je da ih spasi ni ne znajući da ide na onaj svijet. Ipak, znajući njegovu čistu dušu, siguran sam da se sada moli Bogu za sve nas grešne – navodi se između ostalog u ovoj potresnoj poruci.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO