Banjaluka

UVAŽENA ŽALBA GRADA BANJALUKA Predmet o prodaji nekretnina vraćen na ponovni postupak

Okružni sud Banjaluka uvažio je žalbu grada Banjaluka i ukinuo rješenje banjalučkog Osnovnog suda u izvršnom postupku, a radi naplate novčanog potraživanja prodajom šest nekretnina oduzetih u krivičnom postupku od Miloša Šmitrana, saopšteno je iz Pravobranilaštva Republike Srpske.

UVAŽENA ŽALBA GRADA BANJALUKA Predmet o prodaji nekretnina vraćen na ponovni postupak
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Pravobranilaštva, koje je zastupalo grad, navode da je Osnovni sud prethodno dosudio nepokretnosti kupcu omogućujući mu zajedničku kupovinu u vrijednosti od 283.400 KM, čime su ostali zainteresovani učesnici isključeni iz nadmetanja i postignuta je manja cijena u odnosu da je svaka nekretnina prodavana pojedinačno, a čija je procijenjena vrijednost iznosila 566.800 KM.

Pročitajte još

– Predmet je vraćen na ponovni postupak jer prethodnim zaključkom o prodaji nije bilo određeno da se sve nekretnine prodaju zajedno, pa je time na licitaciji nezakonito uskraćena kupovina ostalim učesnicima – navodi se u saopštenju.

Policija je 2013. godine uhapsila bivšeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Administrativne službe Banjaluka Miloša Šmitrana u vezi sa zloupotrebom položaja i načinom sticanja nekretnina u vrijeme njegovog mandata na toj funkciji.