Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UVIĐAJ U TOKU Još nema potvrde da je riječ o UBISTVU policajca u Sarajevu

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je da još ne može da potvrdi da li je riječ o ubistvu policajca u Suhodolu kod Tarčina.

Čampara je za N1 rekao da su policijske ekipe na terenu i da je uviđaj u toku.

Tijelo policajca pronađeno je na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina, gdje je osiguravao strelište.

Federalni mediji navode da postoji sumnja da je policajca ubio Edin Gačić za kojim se traga šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebalo da preuzme smjenu.

Portal “Avaz” navodi da je ubijen policajac Mahir Begić iz naselja Lokve. On je ubijen sa više hitaca, a na licu mjesta pronađene su čaure nepoznatog kalibra.

Isti izvor javlja da je policija u Konjicu blokirala sve ulaze i izlaze iz grada i da legitimiše svako vozilo i lica u njima.

Gačić je u ponedjeljak, 4. februara, u 7.30 časova u mjestu Podorašac kod Konjica ispalio više hitaca u Sultanića i izbo ga nožem.

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, a prije ovog počinio je još dva ubistva. On 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. život je oduzeo svojoj majci.

Na licu mjesta u Suhodolu večeras se osim ministra unutrašnjih poslova nalaze i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović i kantonalni premijer Edin Forto.

Uviđajem rukovodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO