Društvo

"Uvijek bih to uradio" Marko je pronašao novčanik na ulici i onda supruzi dao važan zadatak

Da još uvijek ima poštenih mladića i nalazača izgubljenih stvari, dokazao je i Marko Vasiljević iz sela Gornja Trnava kod Topole. Naime, ovaj mladić je pronašao izgubljeni novčanik, a vrlo brzo i vlasnicu kako bi joj isti vratio.

"Uvijek bih to uradio" Marko je pronašao novčanik na ulici i onda supruzi dao važan zadatak
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vraćajući se sa posla, na ulici sam ugledao novčanik, u njemu su  bila dokumenta, kartice iz banki i novac u kešu. Pogledao sam na ličnoj karti ko je vlasnik, međutim nisam poznavao gospođu.

Ponio sam novčanik kući, rekao supruzi da pokuša da pronađe tu ženu putem društvenih mreža, što je i uradila. Vrlo brzo smo stupili u kontakt sa njom i dogovorili se gdje da se nađemo da joj vratim novčanik – rekao je za RINU ovaj pošteni nalazač.

Već narednog dana, Marko je vratio novčanik, a za njegovo dobro djelo vlasnica je imala nagradu. Međutim, ovaj plemeniti mladić ističe, da nije razmišljao o novcu već mu je jedino bilo bitno da novčanik vrati.

Pročitajte još

– To je moglo da se desi bilo kome, pa i meni, nema razloga da za dobro djelo očekujemo neku nagradu. Mislim da je takav stav pogrešan. Svako od nas treba da uradi isto, jer nije sve u novcu. Tu su dokumenta koja su mnogo bitnija od novčanica – kaže Marko, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije