Banjaluka

“Uvreda za žrtve i njihove porodice” SNSD reagovao na Stanivukovićevu izjavu o Jasenovcu

Izjava gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da se u logoru Jasenovac desilo stradanje je uvreda za ubijene i mučene u tom logoru i za članove njihovih porodica, saopšteno je danas iz Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

“Uvreda za žrtve i njihove porodice” SNSD reagovao na Stanivukovićevu izjavu o Jasenovcu
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Iz odbora SNSD su podsjetili Stanuvukovića da se u logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata dogodio genocid nad 700.000 Srba, Jevreja, Roma i drugih nevinih žrtava.

– Genocid u Jasenovcu dosad su osporavali ili relativizovali oni koji su htjeli umanjiti važnost i obim očitog genocida nad srpskim narodom, uglavnom iz inostranstva, nazivajući ga samo stradanjem ili zločinom – navodi se u saopštenju.

To je, kako su istakli, prvi put da jedan od gradonačenika Banjaluke ignoriše činjenicu da se dogodio genocid, nazivajući ga samo stradanjem.

Pročitajte još

– Pokušava se predstavljati velikim Srbinom, a zapravo stoji na strani onih koji negiraju genocid i Holokaust počinjen za vrijeme Drugog svjetskog rata – istakli su iz tog odbora.

Iz Gradskog odbora SNSD Banjaluka su naglasili da to što Stanivuković nije obrazovan, ne može ga opravdati.

– To što savija glavu pred svojim finansijerima iz inostranstva i pokušava relativizovati istorijsku činjenicu za tuđi interes, protiv vlastitog naroda, duboko je nemoralno – istakli su iz banjalučkog Odbora SNSD.

U saopštenju se ističe da Stanivuković takvom izjavom vrijeđa uspomenu na 700.000 brutalno mučenih i ubijenih Srba, osporava bol njihovim porodicama i cijelom narodu, posebno u Republici Srpskoj, te se naglasili da je takav stav bezdušan i nedopustiv.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu