Banjaluka

"UVRIJEDIO JE SVE KOJI SE BORE ZA POTOMSTVO" Forum žena osudio Dodikovo omalovažavanje Stanivukovića

Forum žena PDP Banjaluka oštro osuđuje vrijeđanje narodnog poslanika, Draška Stanivukovića, od strane srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

"UVRIJEDIO JE SVE KOJI SE BORE ZA POTOMSTVO" Forum žena osudio Dodikovo omalovažavanje Stanivukovića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Saopštili su ovo iz banjalučkog  PDP podsjećajući da je srpski član Predsjedništva BiH, korio riječi poput „nedonošče“ i „pobačaj“, kao i izostanka izvinjenja zbog takvih riječi. 

– Ovako gospodin Dodik nije uvrijedio samo gospodina Stanivukovića i omalovažio Narodnu skupštinu Republike Srpske kao instituciju, već i sve žene i majke koje se bore za potomstvo, svaku koja je doživjela pobačaj – jedno od najtraumatičnijih iskustava u životu žene, kao i sve koje su rodile djecu prije termina – navedeno je u saopštenju.

Navode da je koristeći te izraze u pogrdnom smislu, godpodin Dodik uvrijedio i svu prijevremenu rođenu djecu.

Pročitajte još

– Da li to znači da su, po njegovom mišljenju, ta djeca manje vrijedna, manje inteligentna i manje sposobna? Rečenica koju je izgovorio gospodin Dodik: „Ti si pobačaj koji se odjednom izbaci odnekud“ je nešto najnehumanije što je ikad izgovoreno ne samo u Narodnoj skupštini Republike Srpske, već i u javnom medijskom prostoru ikad.

Navode da je ovakav sramni govor „izraz političke nemoći i nezrezrelosti, te izraz nedoraslosti funkciji koju obavlja“.