Kultura

UZ PRIMJENU SVIH MJERA Održan koncert flautistkinje Sonje Čule i pijanistkinje Jovane Branković

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je koncert  „Dobre vibracije“ flautistkinje Sonje Čule i pijanistkinje Jovane Branković.

UZ PRIMJENU SVIH MJERA Održan koncert flautistkinje Sonje Čule i pijanistkinje Jovane Branković
FOTO: BANSKI DVOR/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Koncert je održan u okviru ljetne sezone „50 po 50“ uz primjenu svih poprisanih mjera  i preporuka nadležnih organa mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

Publika je imala priliku da uživa u raznolikom repertoaru na kojem se našlo djelo Karla Filipa Emanuela Baha i to koncert za flautu i orkestar d-mol, Sonata za flautu i klavir Otara Taktakišvilija, Dikova solo flauta, Klarkova Hipnoza za klavir i flautu, Bazinijev “Ples goblina” i Doplerova “Mađarska fantazija”.

-Počastovane smo što sviramo u Banskom dvoru, čak i u ovim okolnostima. Imale smo i ranije plan da ovdje održimo koncert, međutim kako nam je sve zamrsila ova situacija sa virusom korona, malo smo prolongirale nastup. Drago mi je da organizatori,ali i pubika koja je pokazala interesovanje za naš koncert  imaju želju da kultura i umjetnost ne budu na čekanju. Koncert se zove „Dobre vibracije“ i jedan od razloga što nismo odustale od nastupa je taj što smo željele da  bar na kratko ljudima skrenemo misli sa ove cijele situacije i da im muzikom stavimo osmijeh na lice – kazala je Sonja Čule.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije