Svijet

UŽAS U DVORIŠTU PORODIČNE KUĆE Dijete teško povrijeđeno nakon što se rasprsnuo metak po kojem je udaralo čekićem

Dijete u Kutini teško je povrijeđeno nakon što se rasprsnuo metak po kojem je udaralo čekićem.

Auto policije Hrvatske
FOTO: ĐORĐE KOKOŠAR/RINGIER

Kako je danas saopštila sisačko-moslavačka policija, u subotu je u noćnim satima u jednom dvorištu na području grada Kutine teško povređeno dijete, a ljekarska pomoć mu je pružena u sisačkoj Opštoj bolnici, prenosi portal Indeks.

Pročitajte još

Policija je saopštila da će uslijediti daljnje kriminalističko istraživanje ovog događaja i, kako bi ubuduće izbegli ovakve ili slične neželjene događaje. Hrvatska policija poziva i apeluje na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, municiju ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dobrovoljno predaju.

Napominju da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske stanice kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog povrjeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku stanicu, stoji u saopštenju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, navode i podsećaju da protiv njih neće biti pokrenut ni kazneni ni prekršajni postupak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu