Hronika

UŽAS U HRVATSKOJ Dvojica muškaraca iz BiH seksualno iskoristili i BLUDNIČILI S MALOLJETNICAMA

Dvojica mladih muškaraca iz BiH smještena su juče poslijepodne u riječki zatvor pod sumnjom da su seksualno iskoristili i bludničili s dvjema 14-godišnjim djevojčicama.

UŽAS U HRVATSKOJ Dvojica muškaraca iz BiH seksualno iskoristili i BLUDNIČILI S MALOLJETNICAMA
FOTO: SHUTTERSTOCK

Jedan 37-godišnjak i jedan 26-godišnjak, obojica iz Doboja, osumnjičena su za po dva krivična djela ‘polne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina’ piše Jutarnji list.

Ova dešavanja su tokom posljednjih desetak dana maja zabilježena u jednom mjestu na ostrvu Cresu, gdje su muškarci iz BiH radili. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, sve se dogodilo nakon što su dvojica radnika iz BiH na jednoj plaži upoznali dvije djevojčice, od kojih je jedna napunila 14 godina, a druga nije.

Poslije je došlo do intimnog druženja dva para što je na kraju – s obzirom na to da su djevojčice mlađe od 15 godina – pretočeno u krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca iz Doboja, zbog seksualnog iskorištavanja.

Obojica se terete da su delikte počinili svjesni nedopuštenosti svog postupanja i činjenice da maloljetnice nemaju navršenih 15 godina života.

Nakon ispitivanja u tužilaštvu juče poslijepodne su dvojica privedena pred sudiju istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera koji im je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke.

Dokažu li se na kraju teške sumnje, 37-godišnjaku prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora, a 26-godišnjaku od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Prihvati notifikacije