Svijet

UŽAS U HRVATSKOJ Pacijentkinja prišla s leđa i nožem izbola psihijatra

Poznati psihijatar Elvira Koić (58) koju je pacijentkinja više od 20 puta ubola po glavi, licu, leđima i rukama u utorak je prebačena iz Opšte bolnice u Virovitici u Kliničku bolnicu Dubrava.

automobil hrvatske policije
FOTO: INDEX VIDEO/YOU TUBE/SCREENSHOT

Povrijeđena doktorka naime ima povredu ruke koju mora pregledati plastični hirurg jer joj je vjerovatno povrijeđen nerv.

Predstavnik Klinike za hirurgiju KB Dubrava, doktor Toni Kolak otkrio je kakvo je zdravstveno stanje psihijatra.

Pročitajte još

– Ima više ubodnih rana po licu, leđima, glavi, rukama. Izvan je životne opasnosti, psihički je slomljena, ima povredu ruke koju mora pregledati plastični hirurg. Vjerovatno je to povreda živca. Ona je šokirana, iznenađena i deprimirana – rekao je doktor.

Virovitička srednja škola potvrdila je da je napadač na psihijatra, njihova radnica koja je tamo zaposlena manje od dvije godine. Iz škole su izrazili žaljenje zbog napada.

– Izuzetno nam je žao zbog nemilog događaja, koji nas je sve duboko potresao. Nadamo se što skorijem oporavku napadnute doktorke. Trenutno je policijska istraga u toku te iz tog razloga ne možemo dati opširniju izjavu – naveli su iz Gimnazija Petra Preradovića Virovitica.

Da takva osoba ne bi trebala raditi u školi, smatraju u školskom sindikatu Preporod.

Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić sve je komentarisao:

– Pretrnuo sam i pomislio: “Bože moj, to se moglo dogoditi u školi.” Uvijek se dogodi neki propust i ovdje je sigurno, kada govorimo o radnici u školi, učinjen neki propust, jer teško mi je vjerovati da baš ništa nije upućivalo na problematičnost te koleginice – rekao je.

Kako neslužbeno saznaje RTL, napad je planirala. Nosila je rukavice, psihijatru je prišla s leđa i napala je nožem u čajnoj kuhinji u sklopu ordinacije.

– Užas, to je užas. Apsolutno je to za svaki osudu, određenim izmjenama zakona iz 2018. krivičnoo djelo postaje napada na ljekare tako da neki iskorak u tom kontekstu postoji i napravljen je -rekao je danas Beroš, piše Danas.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije