Svijet

UŽASNA TRAGEDIJA Otac ubio dvije kćerke, četvoro unuka i zeta

Otac u Pakistanu osumnjičen je da je ubio dvije svoje kćerke i četvoro unučadi zapalivši im kuću jer se jedna od žena udala protiv njegove želje, saopštila je policija.

UŽASNA TRAGEDIJA Otac ubio dvije kćerke, četvoro unuka i zeta
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Manzura Husaina policija lovi nakon što je navodno zapalio kuću koju su sestre Favzija Bibi i Kuršid Mai dijelile u jednom selu u okrugu Muzafargarh u centralnom Pakistanu, rekao je policijski zvaničnik Abdul Madžid.

Suprug Kuršid Mai je, takođe, poginuo u požaru, rekao je Madžid.

Pročitajte još

Favzija Bibi se udala za Mehbuba Ahmada prije oko 18 mjeseci protiv volje njenog oca. Ušla je u takozvani ljubavni brak, prema zvaničnicima, za razliku od dogovorenog braka.

– Incident je rezultat rivalstva dvije porodice oko ljubavnog braka – rekao je Madžid, dodajući da Husain, otac za kojim se traga, živi u obližnjem selu.

Suprug Favzije Bibi Ahmad rekao je policiji da nije bio kod kuće u vrijeme požara i da je zatekao kuću u plamenu kada se rano ujutru vratio sa posla.

Ahmad je rekao da je njegov četvoromjesečni sin nastradao, zajedno sa troje djece Kuršid Mai od dvije, šest i 13 godina.

Prema podacima Pakistanske komisije za ljudska prava, više stotina žena u Pakistanu svake godine ubiju rođaci zbog udaje bez pristanka ili protiv želje njihove porodice.

Prihvati notifikacije