Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UŽIVANJE ZA NAJMLAĐE Za sedam dana Dječije pozorište posjetilo preko dvije hiljade mališana i roditelja

Kultura
Autor:

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

„Doživljaji Mačka Toše“, Branka Ćopića, u režiji Aleksandra Pejakovića zatvorili su ovogodišnju reviju predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske koja je trajala od ponedjeljka, 17.  februara 2020. godine.

Publika je prije „Toše“ gledala „Mašu i medu“, „Školu za pačiće“, „Peću i vuka“, „Folklornu magiju“, Ježevu kućicu“ i „Mačka u čizmama“.

Za sedam dana Pozorište je posjetilo preko dvije hiljade mališana i roditelja, koji su zahvaljujući popularnoj cijeni od 3 KM kupovali i blokove ulaznica, te cijelu proteklu nedjelju provodili u Pozorištu.

Februarskom revijom Dječije pozorište svake godine nastoji da popularnom cijenom ulaznice, omogući da se poklonicima ove vrste umjetnosti upriliči da u nizu, dan za dan, dolaze u Pozorište i sagledaju ukupnost i različitost našeg repertoara.

U razgovoru sa roditeljima, uz odlične komentare na viđeno, iskazana je i potreba da se predstave češće igraju i radnim danima u večernjim časovima, zbog čega će Pozorište u najskorije vrijeme odrediti još jedan dan, koji će, pored vikenda, biti dan za teatar. Među publikom bilo je i mališana iz Novog Grada, Čelinca, Doboja, Laktaša, turista iz regiona, što posebno raduje i potvrđuje da je nacionalni teatar prava adresa.

Dvosmjerna i otvorena komunikacija roditelj:teatar doprinosi popularizaciji umjetnosti i potvrda je više koliko je važna umjetnost i da je Pozorište institucija koja nikada neće zatvoriti nijedna svoja vrata.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO