Sport

SJAJAN DOČEK Srbija se zahvalila olimpijcima (VIDEO)

Srbija je osvojila devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju što je rekord od osamostaljenja, tri zlata, jedno srebro i pet bronzanih odličja. Zbog toga je u Beogradu upriličen doček za olimpijce koji su sa puno uspjeha predstavljali svoju zemlju.

SJAJAN DOČEK Srbija se zahvalila olimpijcima (VIDEO)
FOTO: OKS

Navijači su znali kako da dočekaju svoje heroje koji su došli do olimpijske medalje ali i one koji su se dostojanstveno borili za svoju zemlju.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović je pozvao navijače da pozdrave sve sportiste Srbije.

-Hvala vam što ste svima nama dali smisao. Vi nam dajete snagu, ovo je za Vas. Svaka medalja je naš poklon Vama- poručio je Filipović.

Brojnim građanima su se obratile zlatne Milica Mandić i Jovana Preković.

-Hvala vam na svemu. Ovo je za Vas- poručila je Mandićeva.

-Snovi se ostvaruju ako vrijedno radite, vjerujete i borite se za njih. Hvala vam mnogo – poručila je zlatna Jovana Preković koja je bila u suzama.

Sjajni strijelac Damir Mikec je medalju poklonio svima koji su vjerovali u tim

-Ova medalja je vaša medalja. Srce kuca jače nego u finalu – poručio je Damir Mikec.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Maja Ognjenović se zahvalila svima na podršci.

– Želim da vam se zahvalim na velikoj podršci i nadam se da ove medalje donose radost i da Vam uzvraćamo za tu podršku – poručila je kapiten odbojkaške reprezentacije

Na terasu izlaze vaterpolisti Srbije, koji su donijeli drugu uzastopnu zlatnu medalju sa Olimpijskih igara. 13 veličanstvenih se proziva redom a svi zasluženo dobijaju ovacije. Dušan Mandić je izašao sa ćerkom Lenkom. Na kraju je ovacijama dočekan selektor Dejan Savić a zatim je izvedena himna SRbije “Bože pravde”

Jovana Preković je zaradila posebno jak aplauz. Došla je u Tokio i osvojila medalju u karateu, a onda je uslijedila nova erupcija oduševljenja nakon što je izašla Milica Mandića. Sjajna takmičarka se zlatom oprostila od reprezentativnih nastupa i karijeru završila na najljepši mogući način.

Damir Mikec je u Tokiju osvojio prvu olimpijsku medalju i tako upotpunio sjajnu kolekciju medalja.

-Hvala Vam svima na podršci, puno nam to znači -poručio je Mikec.

Na redu su došle i sjajne odbojkašice Srbije koje su osvojile bronzu a slijedi im novo iskušenje na Evropskom prvenstvo u Beogradu.

FOTO: R. SARČEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: R. SARČEVIĆ/RAS SRBIJA

Prvi će na čuvenu terasu da izađe Milenko Sebić, koji je osvojio bronzu na 50 metara trostav. Za njim izlazi Tijana Bogdanović, koja je osvojila drugu medalju na Olimpijskim igrama, kao i njen trener Jović. Srpski basketaši su na prvom takmičenju došli do medalje. Selektor Goran Vojkić i igrači Mihailo Vasić, Aleksa Ratkov i Dejan Majstorović, dok je poslat i pozdrav Dušanu Domoviću Bulutu koji je sa Olimpijskih igara otišao u SAD.

Rvač Zurabi Datunašvili je izašao i nakon toga poručio navijačima.

“Živjela Srbija”

Na startu je puštena pjesma “Veseli se srpski rode”

Sve je više ljudi ispred Skupštine grada, atmosfera je sve uzavrelija. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je primio osvajače medalja na Olimpijskim igrama prilikom čega mu je Damir Mikec poklonio lutku maskote iz Tokija sa potpisima svih sportista.

– Za mene su igre bile posebne po mnogim stvarima, emocija i požrtvovanost svakog olimpijca je ipak ostavila najjači utisak. Hvala na hrabrosti, hvala na suzama kojih je bilo i biće. Hvala i na podršci. Ponosna sam što sam bila dio ovog tima, a na mlađima je da sada pokažu od čega su satkani i pokažu da su zaslužili grb koji nose. Hvala svim trenerima koji su radili sa nama – izjavila je Milica Mandić.

Prihvati notifikacije