Svijet

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Horor u Pakistanu: Ubili turistu i SPALILI GA ZBOG KURANA, pojavio se jeziv snimak

Rulja je u Pakistanu izvukla iz policijske stanice turistu optuženog za bogohuljenje, ubila ga i zapalila.

ubistvo muškarca u pakistanu
FOTO: WION/YOUTUBE/SCREENSHOT

Gomila se okupila ispred policije u gradu Madjanu nakon što je muškarac optužen za skrnavljenje Kurana. Iako je policija pokušala da zaštiti turistu nisu uspeli da ga spasu od razjarene rulje.

Kako je prenio žrtva Mohamad Ismaili, bio je turista i odsjeo je u lokalnom hotelu, kada se rulja ustremila na njega i optužila za blasfemiju (bogohuljenje), piše Blic.

Policija nije uspjela da zaustavi linč

Na društvenim mrežama pojavio se jezivi video snimak na kojem se vidi kako bijesni građani idu ulicama s tijelom nesrećnog muškarca, a zatim ga spaljuju.

Stravičan snimak pokazuje trenutak kada se gomila okomila na žrtvu prije nego što ga je nasmrt pretukla i zapalila njegovo tijelo. Na fotografijama poslije krvavog pira vide se zapaljena i prevrnuta vozila i ostaci.

Policija je potvrdila da je lokalno stanovništvo spalilo turistu i da je u incidentu povrijeđeno 11 osoba, među kojima je 8 policajaca.

Pokrenuta istraga

Policija je pokrenula istragu i pokušava da utvrdi identitet više stotina onih koji su učestvovali u linču. Policijski zvaničnik Rahim Ulah rekao je da su policajci odveli čovjeka u stanicu radi njegove zaštite, ali se rulja okupila i krenula na njih.

Šef regionalne policije Malankanda Mohamad Ali Gandapur optužio je lokalnu džamiju za podsticanje na nasilje nakon što je policija prvi put spasila čovjeka koji je navodno posjetio dolinu Svat – popularno odredište.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu