Hronika

Uzrok eksplozije krije RADNA KNJIGA: Istraga HAVARIJE u Rafineriji Brod još bez odgovora

Radna knjiga u kojoj radnici Rafineriji Brod na kraju smjene unose informacije o toku procesa proizvodnje najvjerovatnije krije uzrok zbog kojeg je došlo do eksplozije u kojoj je život izgubio radnik Ljubo Patković, saznaje Srpskainfo.

Uzrok eksplozije krije RADNA KNJIGA: Istraga HAVARIJE u Rafineriji Brod još bez odgovora
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Radnici Rafinerije sa kojima smo razgovarali tvrde da je u zadnje vreme u spornom dijelu, gdje se desila eskplozija, curilo gorivo, ali izgleda da niko to upozorenje nije shvatao ozbiljno.

Iz svega je lako izvući zaključak da bi radna knjiga mogla da otkrije uzroke, ali i imena odgovornih u samoj Rafineriji za havariju koja se desila utorak naveče.

Foto privatna arhiva
Foto privatna arhiva

O radnoj knjizi za sada niko ne govori, ne zna se da li je ona bila na raspolaganju nadležnim istražnim organima ili ne.

Pročitajte još

Tokom jučerašnjeg dana u Rafineriji je bio veliki broj policajaca i trajao je uviđaj pod nadzorom tužioca iz Doboja.

Vatru su dodatno “potpalili” pojedini mediji iz Hrvatske, koji su prenijeli da je eksplozija uzrokovala visoko zagađenja vazduha i vode.

Ipak, direktor društva “Optima grupa” Andrej Getinger je to negirao, rekavši da nema nikakvih ekoloških posljedica, kada je u pitanju zagađenje vazduha i vode. Dodao je da to potvrđuju i izvršena mjerenja. On je dodao da je u potpunosti uspostavljena otprema nafte i naftnih derivata, i da se time ispunjavaju sve ugovorne obaveze.

Sačekaćemo zaključak komisije kada istraga bude gotova. Nakon toga ćemo moći da kažemo koji su uzroci nesreće – naglasio je Getinger.