Gradovi

Vakcinacija u Gradiški: Masovan odziv, dobra organizacija

Odziv stanovnika Gradiške na vakcinaciju protiv virusa korona ima masovan karakter.

Vakcinacija u Gradiški: Masovan odziv, dobra organizacija
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Na punktu u Kulturnom centru svakodnevno su dugi redovi, bez obzira što osoblje Doma zdravlja veoma brzo i efikasno obavlja ovaj posao.  

Dobru organizaciju i veliko interesovanje za vakcinaciju pohvalio je i Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske prilikom ovonedjeljne posjete punku za vakcinisanje.

Šeranić je posebno pohvalio veliko intetesovanje mladih za vakcinisanje ali i rukovodstvo Doma zdravlja te zaposlene u ovom kolektivu koji su veoma odgovorno shvatili problem epidemije korone i maksimalno se stavili u funkciju pacijenata, odnosno građana.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Vesna Gluvić Ćelić, direktor Doma zdravlja u Gradiški, čiji rad je resorni ministar pohvalio, kaze da nema poteškoća u procesu vakcinacije i da je ona omogućena svim građanima, bez najave i zakazivanja.

Svakome je omogućeno da se opredijeli za tip vakcine među pet ponuđenih a javno je istaknut termin vakcinisanja pojedinim tipovima vakcine. Inače, epidemiološka situacija u Gradiški je povoljna a duži period nisu evidentirani slučajevi zaraženih virusom korona.

Prihvati notifikacije