Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vanredna sjednica: SNSD, PDP i HDZ preuzeli vlast u Drvaru

Regioni
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH i Partije demokratskog progresa (PDP) na vanrednoj sjednici Opštinskog vijeća Drvara ponovno su preuzeli vlast u toj opštini.

Glasovima devet vijećnika smijenjeni su predsjednica Opštinskog vijeća Jasna Pećanac (Socijalistička partija) i njen zamjenik Berislav Bošnjak (HDZ 1990), a na njihovo mjesto izabrani su Milan Kunić (SNSD) i Stijepo Vukančić (HDZ BiH).

Vijećnici su, takođe, usvojili zaključak da se svi akti doneseni na sjednicama Opštinskog vijeća održanim od decembra 2019. godine do februara 2020. godine ponište.

Naime, u tom su periodu vijećnici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije, Partije demokratskog progresa, HDZ 1990 i Demokratskog narodnog saveza imali većinu te su smijenili tadašnje rukovodstvo Opštinskog vijeća te pokrenuli proceduru opoziva opštinske načelnice.

Među poništenim aktima su i kadrovske smjene u upravljačkim strukturama u javnim poduzećima i ustanovama.

Na sjednici Opštinskog vijeća Drvara usvojena je i Odluka o privremenom finansiranju opštine za prvo tromjesečje te Nacrt proračuna za 2020. godinu u iznosu od 4.923.550 maraka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO