Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VAŠINGTON PORUČIO PRIŠTINI “Stižu posljedice ako ne ukinete odluku o taksama za BiH i Srbiju”

Politika
Autor:

Foto: Shawn Thew/EPA

Američki državni podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl prenio je danas predstavnicima Kosova da predsjednik SAD Donald Tramp i američka administracija insistiraju na nastavku pregovora s Beogradom i da će Kosovo, ako bude odgovorno za njihov neuspjeh, platiti veliku cijenu.

Hejl je naveo da će Kosovo trpjeti posljedice ukoliko ne suspenduju odluku o akcizama na robu iz BiH i centralne Srbije minimum na 120 dana, prenijeli su mediji.

On je ponovio da će Kosovo imati punu podršku SAD ukoliko se pridržava politike koja znači “zajedničko djelovanje” i “djelovanje koje se ne kosi s američkim interesima” i stavom da su pregovori put do postizanja sveobuhvatnog sporazuma.

Hejl je istakao da SAD i zemlje EU imaju isti stav prema rješavanju problema između Kosova i Srbije i da SAD očekuje da se pregovori okončaju uzajamnim priznanjem Kosova i Srbije.

Hejl se s predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Ramušom Haradinajem i predsjednikom skupštine Kadrijem Veseljijem sastao u Ambasadi SAD u Prištini.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO