Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“VASKRSNUO JE U POLITIČKOM SMISLU” Dragan Mektić ponovo OSUO PALJBU po Dodiku

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas kako je novi saziv Savjeta  ministara BiH stvar kapaciteta u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ministar BiH komentarisao je navode o namjerama Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad u blizini granice s BiH i navodima zastupnika SNSD Staše Košarca da Savjet ministara BiH nije učinio ništa u vezi s tim.
– Nije ga bilo dugo. Vaskrsnuo je u političkom smislu i tako zaglupljava i manipuliše s narodom. Nije tačno da Mirko Šarović i ovaj saziv Savjeta ministara BiH nisu učinili ništa u vezi s tim. Preduzete su aktivnosti, formirano je radno tijelo koje će se u ime BiH baviti time – rekao je Mektić dodajući da je u tom tijelu i ministarka u Vladi RS Srebrenka Golić.

On je rekao da je strašno što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik proglasio hrvatski interes zapravo interesom srpskog naroda.

– Osporio je Pelješki most, a nije spomenuo ovo pitanje. Nije ga stavio ni na dnevni red dok je bio predsjedavajući Predsjedništva BiH – rekao je Mektić. On je pozdravio usvajanje Odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH.

On je ocijenio da mu imponuje komentar kako su ministri iz SDS krivi što se još uvijek nije formirao novi saziv Savjeta ministara BiH, odnosno da mu imponuje takva moć, autoritet i kapacitet.

– Novi saziv Savjeta ministara BiH stvar je kapaciteta u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Dakle, onaj ko ima većinu taj bira Savjet  ministara BiH – rekao je Mektić.

Ocijenio je da svi rade na sklapanju koalicija i da ne vidi razlog zbog čega bi se neko bunio ukoliko to radi SDS.

– Ko formira većinu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH taj formira vlast – rekao je Mektić dodajući kako podstiče trenutne političke stranke da sakupe dovoljan broj ruku u državnom organu zakonodavne vlasti, piše Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO