Sport

VATERPOLISTI NE ODUSTAJU Novi zahtjev za Skupštinu i spas Partizana

Vaterpolo reprezentativci koji su se ujedinili u pokušaju daPartizan spasu od propadanja uputili su novo pismo u kojem su javnost upoznali sa situacijom u klubu.

VATERPOLISTI NE ODUSTAJU Novi zahtjev za Skupštinu i spas Partizana
FOTO SZILARD KOSZTICSAK/EPA

U pismu se izražava razočaranje činjenicom da Skupština još nije održana i da rukovodeći ljudi nisu podnijeli ostavke.

– Umjesto da smo već održali Skupštinu, mi smo u situaciji da čekamo i da iz dana u dan gledamo prolongiranje svih strana da se smijeni sadašnja Uprava i da se zaustavi propadanje najtrofejnijeg kluba u istoriji. Skupština je bila zakazana, njeno organizovanje otežalo je uvođenje dodatnih mjera protiv suzbijanja pandemije, ali ova situacija nije spriječila bolje organizovane saveze i organizacije da rade– poput Olimpijskog komiteta Srbije, Fudbalskog saveza Beograda, određenih košarkaških klubova. Kako smo bili i ostali jednoglasni, odlučili smo da ne čekamo više. Apsolutna većina članova Skupštine poslala je zahtjev za ponovno zakazivanje, predaju dokumenata koja su za to potrebna, kao i pečat kluba kojim će se odluke većine članova kluba učiniti legitimnim-navodi se u saopštenju.

Vaterpolisti navode da je potrebno hitno djelovanje.

-Partizan je u alarmantnoj situaciji i zato je važno da do promjena dođe, da bismo prije svega zadržali i ovo malo dece koja su ostala. Umjesto da se priprema za proslavu 75 godina postojanja, VK Partizan može, ukoliko se stvari ne promjene, da se priprema za kupovinu lanca i katanca kako bi i definitivno zatvorio vrata. U takvoj situaciji postavlja se pitanje sa kojim sredstvima Tatjana Rakas, direktorka kluba misli da okupi igrače, dovede nove, nađe trenere, kad više niko ne vjeruje u Partizan. Nikada do sada Partizan nije imao upravu koja ne želi ništa da uradi. Ne želi da zagrije bazen, ne želi da djeca treniraju na Banjici, ne želi da pokuša da stvori uslove da seniorski tim postoji, a bez svega toga ne postoji mogućnost i da bude konkurentan u takmičenjima-navodi se u pismu nekadašnjih asova crno-belih.