Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VATRA OZBILJNO PRIJETILA I KUĆAMA Zbog nepažnje građana vatrogascima PUNE RUKE POSLA (FOTO)

Banjaluka
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Banjalučki vatrogasci tokom prošle noći spriječili su širenje velikog požara na području Ledenica, gdje je gorjelo 50 hektara šumskog rastinja i šume.

-Jak vjetar prijetio je da vatra zahvati i kuće koje se nalaze na tom prostoru, ali su vatrogasci zajedno sa mještanima uspjeli da ih odbrane – saopšteno je iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Proteklog vikenda vatrogasci su intervenisali na više lokacija na širem području Banjaluke zbog nekontrolisanog širenja vatre, izazvane paljenjem niskog rastinja.

20.30h – 03.30h Požar nisko rastinje,šuma.Na intervenciji učestvovalo 5 vatrogasaca sa 2 vozila. Ledenice, zasok Gajici…

Gepostet von Vatrogasna brigada Banjaluka am Sonntag, 23. Februar 2020

-Od dvadesetak intervencija ovog vikenda u sedam slučajeva riječ je o požarima na otvorenim prostorima, na široj teritoriji grada od Čokorskih polja, Rekavica pa noćas do Ledenica – ističu u odsjeku.

Zbog sve učestalijih požara niskog rastinja na području grada i prigradskih naselja, vatrogasci apeluju na građane da se u čišćenju svojih domaćinstava uzdrže od bilo kakvih oblika paljenja na otvorenom.

-S obzirom na to da je ovo period kada većina sugrađana izvodi radove u dvorištima i na imanjima, molimo sugrađane da ne pale vatru na otvorenom i da istu ne ostavljaju bez nadzora, a naročito pri jakim naletima vjetra, što može prouzrokovati brzo širenje požara i dovesti do povećanja površine zahvaćene požarom – kažu u nadležnom odsjeku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO