Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vatrogasac žene ŠIŠA PLAMENOM, ako pođe po zlu mušterijama savjetuje DA NE BRINU

Regioni
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Ljubiša Stanjević  iz Gacka zamijenio je vatrogasnu opremu makazama, ali se nikada nije odrekao plamena.

Ovaj mladić nakon višegodišnjeg bavljena vatrogasnim poslom i gašenja šumskih požara po hercegovačkim vrletima, odlučio je da se oproba kao frizer, što je oduvijek i želio. To ne bi bilo toliko neobično da Ljubiša u svom ranijem salonu u Gacku, a sada u Trebinju, ne koristi plamen prikom šišanja.

– Žene šišam uz pomoć svijeće, a muškarce sa upaljačem – kaže kroz šalu Ljubiša za „EuroBlic“.

Frizersku akademiju završio je u Beogradu, a onda novinu u načinu održavanja frizure donio u Hercegovinu, prvo u Gacko u salon neobičnog imena „Niđe veze“, a prije nekog vremena i u Trebinje.

Foro Privatna arhiva/RAS Srbija

Ljubiša objašnjava da je šišanje vatrom stara tehnika koja se u proteklih desetak godina ponovo vratila.

– Specifična je po tome što se pramenovi kose uviju kao dredovi i dlake koje vire sa strane se skidaju plamenom. Dužina kose ostaje ista – priča ovaj trebinjski frizer.

On dodaje da ovaj način šišanja traje i po nekoliko sati, da treba velika koncentracija, ali da je veoma zahvalna za mušterije.

– Posebno za žene sa dugom kosom, koje zbog ispucalosti dlake ne žele da skraćuju kosu. Kada se oštećeni dijelovi dlake skinu plamenom, kosa se mnogo manje lomi – kaže Ljubiša.

On navodi da se šišanja plamenom moraju raditi u razmacima od pet do sedam mjeseci, ali i da nema potrebe da se češće rade, jer kosa poslije ovakvog tretmana dugo ostaje očuvana.

– U početku me je bilo malo strah, kako ću biti prihvaćen. Vježbali smo na lutkama i pokazano nam je da se kosa ne može zapaliti, ali na prvom živom modelu to je znatno odgovornije. Sad mi je to uobičajna metoda, kao šišanje makazama – ističe Stanjević. Kad je novu metodu donio u rodnu Hercegovinu nastali su različiti komentari.

Foto Privatna arhiva/RAS Srbija

Mušterije su u početku, uglavnom, izbjegavale da kosu uređuju otvorenim plamenom, ali su se vremenom stvari promijenile.

– Svi su čudno gledali, kako da se šišaju vatrom. Ali evo radim već nekoliko godina i rezultati su dobri, ali i dalje je dosta onih koji vjeruju samo u makaze –  zaključuje ovaj hercegovački frizer i vatrogasac.

Provjerena metoda

Mušterijama  preporučuje da se ne brinu, metoda je provjerena, a ako krene „po zlu” da ne zaborave da je on osam godina bio profesionalni vatrogasac.

Podsjeća da je velaterapija ili šišanje kose plamenom bilo poznato još šezdesetih godina prošlog vijeka i da su je mogle priuštiti samo imućne dame.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO