Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VATUTIN NE OČEKUJE NASTAVAK “Sezona u Evroligi je klinički mrtva”

Sport
Autor:

Foto:Juan Carlos Hidalgo/EPA

Andrej Vatutin, predsjednik moskovskog CSKA aktuelnog šampiona Evrope smatra da se sezona u Evroligi neće nastaviti uprkos želji čelnika ove organizacije.

Predsjednik jednog od najbogatijih klubova je naveo da nastavak sezone ne može da se organizuje zbog nekoliko činjenica.

-Prvo, ne postoji međunarodni avio-saobraćaj i niko ne zna kada će i pod kojim uslovima biti uspostavljen. Dalje, igrači koji se vrate, moraju da budu u karantinu najmanje dvije sedmice. Timovi iz zemalja koje nisu u šengen zoni ne mogu da ulaze u zemlje Evropske unije. Španska i ABA liga insistiraju da se završe, tako da bi ekipe mogle da budu neravnopravne… Mnogo je nepoznatih faktora, previše. Bolje je krenuti u pripreme za narednu, nego oživljavati sezonu koja je klinički mrtva. Poslije dva ili više mjeseci pauze, niko ne može da se spremi za dvije ili tri sedmice. Igrači će imati veliki strah od povreda- rekao je Vatutin.

Predsjednik CSKA smatra da će finansijske posljedice biti velike, te će da klupski budžeti biti umanjeni za 30 odsto.

-Uz dužno poštovanje, košarkaši koji igraju u Evroligi su preplaćeni. Ne vrijede toliko. Ne vrednuje se realan kvalitet, već su zarade visoke zbog sujete i rivalstva klubova- zaključio je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO