Politika

VAŽNA EDUKACIJA DJECE Cvijanović: Ponosna sam na projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja"

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović objavila je na svom Instagram profilu da je ponosna što je podržala projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj".

VAŽNA EDUKACIJA DJECE Cvijanović: Ponosna sam na projekat  "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Riječ je o projektu koji provodi Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u svim opštinama i gradovima širom Republike.

– Smatram da, uz roditelje, svi treba da se uključimo i pomognemo našoj djeci da na zabavan način savladaju lekcije iz bezbjednosti u saobraćaju – istakla je Cvijanovićeva, koja je pokrovitelj ovog projekta koji je počeo sa novom školskom godinom i trajaće i u narednom periodu.

Edukacija djece predškolskog uzrasta se realizuje kroz pozorišnu predstavu “Policajka Cicica” u kojoj se djeci saobraćaj i pravila u saobraćaju prezentuju kroz interaktivnu komunikaciju sa glumicom, kroz pjesmu, zabavu i igru.

Edukacija u osnovnim školama realizuje se kroz predavanja o bezbjednom ponašanju djece kao pješaka i biciklista u saobraćaju, a u srednjim kroz predavanja o štetnom uticaju alkohola na vozače, drugim faktorima rizika koji doprinose saobraćajnim nezgodama, te kroz predavanja osoba koje su učestvovale u nezgodama i koji kao posljedicu imaju trajni invaliditet.