Politika

"VAŽNO JE DA DIREKTNO PIŠEM TRAMPU" Dodik poručuje da u SAD postoji pogrešna percepcija o Srbima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se obraća američkom predsjedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavijestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

"VAŽNO JE DA DIREKTNO PIŠEM TRAMPU" Dodik poručuje da u SAD postoji pogrešna percepcija o Srbima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Govoreći o pismima koje je uputio Trampu u nekoliko navrata, Dodik ističe da putem pisama pokušava američkom predsjedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

– Važno je da se direktno obraćam američkom predsjedniku i da ga obavijestim o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe – rekao je Dodik u intervju za MIS televiziju.

Dodik kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsjednik SAD u više navrata govorio da je njegova politika politika – politika nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

– Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Tramp još uvijek nije uspio da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog “duboke države” – rekao je on.

Kada je riječ o izborima u SAD-u, Dodik je rekao da ne želi da se miješa i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsjednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi Mali šengen, srpski član Predsjedništva rekao je da vjeruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati dio te inicijative, prenosi RTRS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije