Banjaluka

VEĆA POVEZANOST DVA NASELJA Od ponedjeljka nova gradska linija spaja Obilićevo i Paprikovac

Nova gradska linija počeće saobraćati od 2.novembra preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg „Voćnjaka“  koja će spojiti više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom.

VEĆA POVEZANOST DVA NASELJA Od ponedjeljka nova gradska linija spaja Obilićevo i Paprikovac
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Riječ je o novoj liniji „Lauš Paralela – Centar – Zeleni most“, koja će nositi oznaku „linija broj sedam“

Kako su pojasnili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve autobusi na navedenoj liniji saobraćaće ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom (paralelom), Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog mosta u Obilićevu i TO Bema.

– Početno stajalište linije na Laušu biće u ulici Jovanke Gajić Zmijanjke, a kod TO „Bema“ će se poklapati sa početnim stajalištem linije broj 13. Na ovaj način će se ostvariti veza UKC sa naseljima Lauš i Kočićev vijenac, te Domom za stare i Obilićevom sa jedne strane. U isto vrijeme, otvaranjem ove linije, ostvariće se bolja povezanost UKC sa centralnom gradskom zonom i uvezivanje sa ostalim linijama – precizirali su u ovom Odjeljenju.

U početnoj fazi, autobusi će saobraćati na svaki sat vremena svakog dana, a, u zavisnosti od broja putnika, planirano je uvođenje i dodatnog broja polazaka. Iz smjera Obilićeva prvi polazak će biti u 6.30, a iz smjera Lauša u šest časova.