Gradovi

VEĆINA IMA TEŠKU KLINIČKU SLIKU U kovid bolnici u Bijeljini 23 pacijenta

 U kovid bolnici u Bijeljini povećava se broj hospitalizovanih bolesnika, saopšteno je danas iz Bolnice "Sveti vračevi".

VEĆINA IMA TEŠKU KLINIČKU SLIKU U kovid bolnici u Bijeljini 23 pacijenta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U kovid bolnici hospitalizovana su 23 bolesnika i većina oboljelih ima tešku kliničku sliku, a na kiseoničkoj potpori je 18 bolesnika.

Radi adekvatnog postupanja u situaciji pogoršane epidemiološke situacije iz bijeljinske bolnice su najavili da će se od sutra svi ambulantni pregledi obavljati u novoj poliklinici za konsultativno-specijalističku zaštitu u zgradi stare hirurgije.

Virus korona je u protekla 24 časa na području Bijeljine potvrđen kod 22 osobe.

– Apelujemo da se svi obavezno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite jer to je jedini način da zaustavimo dalje pogoršanje epidemiološke situacije – poručili su zdravstveni radnici.

U saopštenju se navodi da su u Bolnici “Sveti vračevi” ponosna što su u Bijeljini otvorili prvu kovid bolnicu u Republici Srpskoj, iz sredstava Kompenzacionog fonda, te naglašava da je otvaranje proteklo bez bilo kakvih stranačkih obilježja.

– Saopštenja i promotivni materijali pojedinih stranaka i pojedinaca sa otvaranja kovid bolnice su čista zloupotreba jučerašnjeg događaja, ali to neće zaustaviti zdravstvene radnike naše ustanove da i dalje daju svoj maksimum u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona – poručeno je sa Kriznog štaba bijeljinske bolnice.