Hronika

“VELIKA TRAGEDIJA ZA OBJE PORODICE” Ispovijest majke mladića osumnjičenog za UBISTVO DRUGA IZ DJETINJSTVA

Znaju se iz vrtića, poslije su zajedno išli u školu, a nakon toga nastavili druženje, zajedno su bili i na dočeku srpske Nove godine. To veče se završilo smrću Ivana T. (22), a Damir I.(20) uhapšen je zbog sumnje da ga je ubio.

“VELIKA TRAGEDIJA ZA OBJE PORODICE” Ispovijest majke mladića osumnjičenog  za UBISTVO DRUGA IZ DJETINJSTVA
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Svi u porodici uhapšenog Damira, koja živi u istoj ulici gdje i Ivanova, nekoliko zgrada dalje, su šokirani.

– Ovo je velika tragedija za dvije porodice, za dva dobra djeteta. Ivanovoj porodici izjavljujem najdublje saučešće i samo ponavljam: Ne daj bože ni jednoj majci da izgubi dijete i da je snađe ono što je Biljanu! Ivan i Damir se znaju iz vrtića, poslije su zajedno išli u školu, a nakon toga nastavili druženje. Taman posla da su ikada uradili nešto loše da obrukaju svoje pordice. Zato smo se i našli u velikom čudu najprije kada smo saznali šta se dogodilo Ivanu, a potom da je Damir uhapšen za njegovo ubistvo. Tvrdim da to nije moguće i da moj sin nije ubio jednog od najboljih drugova – kaže Damirova majka Jelica I., prneosi Blic.

Pročitajte još

Kako je rekla, od Damirovih roditelja saznali su da su Ivan i njihov sin bili na novogodišnjoj proslavi na Bežaniji, kao i da su se zajedno vratili kući.

– Ivan je te noći ulazio u naš stan, vidjelo se da je popio. Ipak, uspjeli smo da ga ubijedimo da ide kući. Čula sam poslie da je bio svadljiv i da je čak, iz čista mira, udario Damira. Ne znam zašto, ni da li je to uopšte tačno, to se priča. Ali, ono što znam jeste ono što je Ivanov otac ispričao mom suprugu, a to je da je njegovog sina, koji je došao kući, neko zvao na mobilni da izađe. Ivan je izašao i, kako ga nije bilo 15 do 20 minuta, otac je krenuo da ga traži. Tada je zatekao našeg Damira, kako pokušava da pomogne Ivanu koji je bio ranjen i kako viče: “Ivane, izdrži, moraš!”. Dakle, ko bi htio nekoga da ubije, a onda mu pomaže i molili ga da izdrži? Tu nešto nije kako treba, nešto ne valja… – kaže Damirova majka Jelica I.

Oružje, kojim je smrtno ranjen mladić, a sumnja se da je riječ o nožu, šrafcigeru ili razbijenoj čaši ili flaši, još nije pronađeno.

Šta se tačno dogodilo kobne noći na dječijem igralištu u novobeogradskom naselju pokazaće istraga.